Foto: Publicitātes foto

Viens no lielākajiem olu un olu produktu ražotājiem Ziemeļeiropā "Balticovo" ir pabeidzis jaunu graudu pieņemšanas elevatora būvniecību, kurā investēti vairāk nekā 6 miljoni eiro.

Tas uzņēmumam ļaus ievērojami palielināt graudu pieņemšanas ātrumu un apjomu, kas ir viens no svarīgākajiem faktoriem zemniekiem, izvēloties graudu nodošanas vietu. "Balticovo" katru sezonu iepērk aptuveni 80 tūkst. tonnu graudaugu no vietējiem zemniekiem vistu un jaunputnu barības ražošanai.

Graudu pirmsapstrādes kompleksa uzlabošana un jaunā elevatora izbūve sākta 2021. gada vasarā un pašreiz jaunais pieņemšanas cehs ir gatavs šīs sezonas ražai. Graudu pieņemšanas ātrums ir palielināts no 60 līdz 360 tonnām stundā, nodrošinot, ka vienas mašīnas vidējais apstrādes ilgums ir tikai 15 minūtes. Savukārt graudu uzglabāšanas kapacitāte ir palielinājusies par 23 tonnām, sasniedzot 50 tūkst. tonnas. Tāpat pieckāršojušās ir kaltēšanas jaudas, kas ir ir īpaši svarīgi, ņemot vērā lietainos laika apstākļus un veldrē sagūlušos tīrumus. Kopumā "Balticovo" graudu pieņemšanas punkti var pieņemt un uzglabāt vairāk nekā 80 tūkst. tonnas graudaugu.

"Jau izsenis "Balticovo" vistu barību ražo pašu spēkiem, izmantojot gandrīz 50 gadu laikā gūtās zināšanas un labākās izejvielas, kas iegūtas ilgtermiņa sadarbībā ar vietējiem zemniekiem. Šogad mērķtiecīgi investējām graudu pieņemšanas jaudas un ātruma palielināšanā, lai aizņemtajiem graudu audzētājiem nebūtu jāstāv rindās. Šobrīd vienas mašīnas apstrādes laiks, ieskaitot laboratorijas izmeklējumus, aizņem kafijas pauzes laiku jeb aptuveni 15 minūtes," stāsta "Balticovo" komunikācijas un attīstības direktors. Toms Auškāps.

"Balticovo" iepērk miežus un visu kvalitātes grupu kviešus, kas šobrīd svarīgi, jo lietavu dēļ daļa ražas varētu būt ar augstāku dīgšanas procentu, kas neatbildīs pārtikas klases kvalitātei, tomēr būs noderīgi lopbarības ražošanai. Uzņēmums Balticovo iepērk graudus Iecavā, Madonā un Bēnē.

Šobrīd AS "Balticovo" gadā saražo 670 miljonu olu un ap 70% nonāk vairāk nekā 20 pasaules valstīs. AS "Balticovo" ir 100% vietējā kapitāla uzņēmums. Tā galvenā ražotne atrodas Iecavā un filiāles ir Madonā, Daugavpilī, Bēnē un Vilcē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!