Foto: Publicitātes attēli

Līdz ar atjaunotās Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības inženierzinātņu fakultātes ēkas atklāšanu, noslēgts būtisks posms Ķīpsalas studentu pilsētiņas infrastruktūras attīstīšanā, informē RTU.

No šī akadēmiskā gada visas RTU inženierzinātņu fakultātes atrodas jaunbūvētās vai atjaunotās ēkās Ķīpsalas studentu pilsētiņās, turklāt tās savstarpēji savienotas, sekmējot starpdisciplinaritāti un inovācijas, kas iespējamas, sadarbojoties dažādu jomu pētniekiem un studentiem.

RTU teritoriālā kompleksa otrās kārtas īstenošanā jau atjaunota ēka Ķīpsalas ielā 6B, ļaujot uz mūsdienīgām telpām pārcelties Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātei, uzbūvēta jauna ēka Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātei, kas iepriekš mita pielāgotās telpās ārpus Ķīpsalas, un auditoriju centrs. Turpinot attīstību, vēl plānota Baltijas Biomateriālu ekselences centra būvniecība.

RTU teritoriālā kompleksa otrās kārta tiek īstenota, piesaistot ERAF un Eiropas Padomes Attīstības bankas finansējumu.

Līdz ar Būvniecības inženierzinātņu fakultātes ēkas pārbūvi tajā atrodas ne tikai studiju un pētniecības telpas, bet arī RTU rektorāts un Zinātnes un inovāciju centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!