Foto: Publicitātes foto
"Draugiem Group" uzņēmums "Mapon", ieguldot pusmiljonu eiro, iegādājies 100% Dānijā bāzētā telemātikas uzņēmuma "Danfleet" kapitāldaļu, tādējādi paplašinot uzņēmuma darbību Skandināvijā, "Delfi Bizness" informēja "Draugiem Group" runasvīrs Jānis Palkavnieks.

Viņš atzīmē, ka "Danfleet" jau iepriekš Dānijas tirgū pārstāvējis "Mapon" zīmolu. Tas ļāvis ievērojami audzēt uzņēmuma tirgus daļu un kļuvis par vienu no galvenajiem darījuma virzītājiem.

“"Mapon" strādā gan ar gala klientiem, gan partneriem visā pasaulē. Ieiet jaunā tirgū pašiem bez zināmas klientu bāzes ir sarežģīti, laikietilpīgi un, likumsakarīgi, - dārgi, tāpēc, ja rodas iespēja, labprāt iegādājamies mūsu partneru biznesus valstīs ar straujas izaugsmes potenciālu. Par tādu uzskatām arī Dāniju,” stāsta "Mapon" direktors Ingus Rūķis, piebilstot, ka šādā veidā uzņēmums līdz šim jau ir iegādājies uzņēmumus Igaunijā un Somijā, kā arī klientu portfeli Lietuvā.

Darījuma summu veido Danfleet pēdējo 12 mēnešu pārdošanas apjoms, piemērojot koeficientu 1,2. Jauno "Mapon" filiāli Kopenhāgenā vadīs uzņēmuma dibinātāji un līdzšinējie vadītāji – brāļi Anders un Martins Tomseni. Darbu uzņēmumā turpinās arī pārējā komanda.

"Mapon" ir arī filiālē Barselonā, kas atvērta 2017. gadā, un meitasuzņēmumi Helsinkos un Tallinā, kas darbojas kopš 2019. gada. Kopumā tajos šobrīd strādā 31 cilvēks.

“Kopš atvēršanas "Mapon" filiāles un meitas uzņēmumi ir piedzīvojušas izaugsmi, paplašinot gan vietējo tirgus daļu, gan starptautisko partneru tīklu. Dānijā redzam līdzīgu izaugsmes potenciālu kā mūsu uzņēmumam Somijā. Četru gadu laikā kopš uzņēmuma iegādāšanās tā apgrozījums ir pieaudzis vairāk nekā trīs reizes, ir sasniegts Latvijas tirgū platformai pieslēgto iekārtu skaits, un pārdošana turpina uzrādīt lieliskus pieauguma tempus,” atklāj Rūķis.

"Mapon" ir viens no vadošajiem autoparka pārvaldības tehnoloģiju izstrādātājiem Ziemeļeiropā. Uzņēmumam ir vairāk nekā 21 000 klientu. Kopumā "Mapon" šobrīd strādā 158 darbinieki, un tas ir otrs lielākais "Draugiem Group" uzņēmums.

"Lursoft" informācija liecina, ka "Mapon" reģistrēts 2006. gadā un tā pamatkapitāls ir 220 400 eiro. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Agris Tamanis. 2021. gadā "Mapon" strādāja ar 8,049 miljonu eiro apgrozījumu un 926 705 eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!