Foto: Publicitātes foto

Transporta platforma "Bolt" ir sākusi piedāvāt automašīnu koplietošanas "Bolt Drive" pakalpojumu Rīgā un Jūrmalā.

Automašīnas būs iespēja iznomāt, izmantojot lietotni "Bolt". Automašīnu koplietošana būs daļa no "Bolt" mobilitātes piedāvāto rīku klāsta, lai palīdzētu pilsētām pārorientēties no privātajām automašīnām uz ilgtspējīgām alternatīvām. Uzņēmums Latvijā jau piedāvā kopbraukšanas un elektrisko skrejriteņu nomas pakalpojumus.

Rīga un Jūrmala ir otrā un trešā pilsēta Eiropā, kurā būs pieejams "Bolt Drive".

"Bolt Drive" automašīnas var izmantot braucieniem gan pilsētā, gan ārpus tās. Transportlīdzekļu klāstā ir "Toyota" "RAV4", "Audi" "Q2", "Audi" "A3", "Volkswagen" "T-Roc" un "Volkswagen" "T-Cross", "Toyota" "C-HR", "Toyota" "Corolla", "Hyundai" "i20" un citi.

"Bolt Drive" brauciena cena ir atkarīga no brauciena laika un nobrauktā attāluma - sākot no 0.07 eiro par minūti un 0.18 eiro par kilometru. Lietotāji, kas nomās automašīnu, kurai nepieciešams uzpildīt degvielu, veiks degvielas apmaksu, izmantojot "Bolt" uzņēmuma debetkarti, kas būs pieejama automašīnā, un par degvielas uzpildīšanu saņems bonusu lietotnē.

""Bolt Drive" papildina mūsu mobilitātes rīku piedāvājumu. Šī pakalpojuma ieviešana ļauj nodrošināt gandrīz visas vietējās mobilitātes vajadzības – neatkarīgi no tā, vai tie ir īsi attālumi, kuriem labākais risinājums ir skrejriteņi, vai garāki attālumi, kuriem optimāls risinājums ir kopbraukšana vai automobiļu koplietošana," saka "Bolt Drive" vadītājs Latvijā Fēlikss Igaunis.

Viņaprāt, privāto automašīnu īpašumtiesības ir pagātnes risinājums. "Privātais automobilis ir neefektīvs, jo 95% laika tas stāv dīkstāvē un to izmanto tikai viens vai divi cilvēki dienā. Turklāt automašīnas iegāde un uzturēšana kļūst apgrūtinošāka un dārgāka," viņš skaidro.

"Bolt" ir Eiropas transporta platforma, kuras mērķis ir padarīt mobilitāti pilsētā pieejamāku, drošāku un ilgtspējīgāku. Uzņēmums piedāvā dažādus mobilitātes pakalpojumus, tostarp kopbraukšanu, koplietošanas automašīnas un skrejriteņus, kā arī ēdiena un pārtikas preču piegādi 100 miljoniem klientu 45 valstīs un 400 pilsētās Eiropā un Āfrikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!