Foto: Pubicitātes attēls
Nišas sporta veidus Latvijā pie dzīvības tur entuziasti, un tā ir arī "downhill" – ekstrēmākā no riteņbraukšanas veidiem – gadījumā. Šis sporta veids ir piesātināts ar adrenalīnu, un, uzklausot sacensību organizatoru stāstu, top skaidrs – tāds bijis arī viņu ceļš, ieguldot gan savu laiku, gan naudu un ticot, ka izdosies, taču tagad ir pienācis lūzuma punkts.

Entuziastu komanda saskārusies ar vairākiem izaicinājumiem un teju padevusies. Šogad visas "downhill" sacensības Latvijā ir apturētas, un arī nākamā sezona ir uz jautājuma zīmes. Līdzšinējie organizatori ir gatavi iesākto nodot jaunu aktīvistu rokās, tāpēc meklē papildspēkus.

"Downhill" ir kalnu riteņbraukšanas (MTB) paveids, kurā sportisti brauc tikai lejā no kalna, attīstot lielu ātrumu un ceļā pārvarot dažādus šķēršļus.

Pastāstīt par to, kā tas ir – Latvijā censties iedzīvināt nišas sporta veidu, "Delfi Bizness" piekrita viens no pēdējo gadu organizatoru komandas dalībniekiem Edgars Ostaņēvičs. Viņš "downhill" riteņbraukšanas organizatoru komandai pirms vairākiem gadiem pievienojies kā pasākumu organizētājs un vadītājs, palēnām "apaugot" ar arvien lielāku pienākumu daudzumu, starp kuriem – arī sponsoru piesaiste. Tā viņam bijusi lieliska platforma, kur papildus biroja darbam, kas ir pamatienākumu avots, veicināt personīgo izaugsmi. "Jokojoties es saku, ka bez pasākumu vadīšanas, ko daru savā brīvajā laikā, biroja darbā es neizdzīvotu," viņš teic.

Izmanto slēpošanas kalnus

Ostaņēvičs stāsta, ka "downhill" riteņbraukšanas sacensības Latvijā notikušas jau vismaz 15 gadus – sākotnēji tādā kā "lauku" sacensību formātā, kad interesenti vienkārši sanākuši kopā un, lai interesantāk, savstarpēji sacentušies, bet vēlāk izaugušas līdz Baltijas līmeņa sacensībām. Šī riteņbraukšanas veida specifika ir tāda, ka gan treniņos, gan sacensībās nepieciešams pacēlājs un speciāli ierīkotas trases ar tramplīniem un šķēršļiem, tāpēc visatbilstošākās vietas tam ir slēpošanas kalni gada siltajā sezonā

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!