Foto: "airBaltic"/Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" padome, kuru deleģē gan valsts, gan privātie investori, ir nolēmusi pagarināt līgumus ar pašreizējiem "airBaltic" valdes locekļiem uz nākamo pilnvaru periodu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Tādējādi tas tagad ir saskaņots ar uzņēmuma biznesa plāna "Above 2026" izpildes termiņu. Valdi veido trīs locekļi – Martins Gauss (izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs), Pauls Cālītis (operatīvās vadības direktors) un Vitolds Jakovļevs (finanšu direktors).

"Valdes vadībā "airBaltic" ir piedzīvojusi un pārvarējusi vairākus ārkārtējus, ārējus un globālus izaicinājumus. Valde ir demonstrējusi augstāko profesionalitātes un lojalitātes līmeni, tāpēc mēs esam pārliecināti, ka viņu vadībā airBaltic turpinās savu ilgtspējīgās izaugsmes ceļu, tai skaitā realizējot akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO), atmaksājot valstij sniegto finanšu palīdzību un stiprinot uzņēmuma finansiālo stāvokli," norāda "airBaltic" padomes pārstāvji.

Gauss kā "airBaltic" izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs uzņēmumā strādā kopš 2011. gada novembra.

Cālītis "airBaltic" pievienojās 1995. gadā kā pilots, vēlāk pārņemot arī lidojumu vadības vecākā viceprezidenta pienākumus un 2020. gadā tiekot iecelts par operatīvās vadības direktoru un valdes locekli. Viņš ir atbildīgs par lidojumu vadību, tehniskajām un loģistikas nodaļām, lidostas pakalpojumu vadību, klientu atbalstu, kā arī lidsabiedrības drošību un kvalitāti.

Jakovļevs "airBaltic" pievienojās 2011. gadā un bija daļa no komandas, kas uzņēmumu no smagiem zaudējumiem aizveda līdz ilgtspējīgai izaugsmei. Kā finanšu direktors viņš ir atbildīgs par uzņēmuma informācijas tehnoloģiju, finanšu un kontroles, kā arī iepirkumu un administrācijas nodaļām. Pirms pievienošanās "airBaltic" viņš vairāk nekā desmit gadus darbojās aktīvu pārvaldības un investīciju banku sektoros Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!