Foto: LETA

Rīgas Riharda Vāgnera biedrības izsludinātajā publiskajā iepirkuma konkursā par Riharda Vāgnera nama atjaunošanas darbiem (projektēšana, būvdarbi un autoruzraudzība) uzvarējusi pilnsabiedrība "SBSC", liecina "Lursoft" izziņas dati.

Pieejamie dati rāda, ka darbu veikšanas līgumcena ir 35,87 milj. eiro (bez PVN).

"Lursoft" izziņā redzams, ka 2020.gadā izveidotās pilnsabiedrības biedri ir SIA "Skonto Būve" un SIA "Skonto Construction", savukārt patiesais labuma guvējs – Rihards Rāvis.

Aizvadītajā gadā pilnsabiedrība "SBSC" apgrozījusi 7,11 milj. eiro, pēc nodokļu nomaksas gūstot 56,68 tūkst. eiro lielu peļņu. Pilnsabiedrības iesniegtajā vadības ziņojumā lasāms, ka 2021.gadā tā turpināja būvdarbus Jaunajā Rīgas teātrī, kā arī aizvadītā gada oktobrī noslēgts līgums par Valmieras drāmas teātra ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem un pārbūvi, ko līgums paredz pabeigt līdz 2023.gada 5. janvārim.

Šā gada septembra beigās gan "Valsts nekustamie īpašumi" paziņojuši, ka Valmieras drāmas teātra pārbūves projektā tiks izbeigta sadarbība ar pilnsabiedrību "SBSC", lai netiktu apdraudēta būvniecības procesa nepārtrauktība. Pēc līguma izbeigšanas steidzamības kārtā tiks rīkota jauna būvdarbu iepirkuma procedūra, atgādina "Lursoft" Klientu portfelis.

"Faktiskā "SBSC" būvdarbu izpilde laika posmā no 2021.gada 4. oktobra līdz 2022.gada 31. septembrim ir tikai 17%, kaut arī saskaņā ar līguma būvdarbu grafiku būtu jābūt 50% no kopējā būvdarbu apjoma," lasāms "Valsts nekustamie īpašumi" paziņojumā, kurā norādīts, ka arī Jaunā Rīgas teātra pārbūves projektā, kurā ir rasts risinājums sadārdzinājuma segšanai, pašlaik faktiskais būvnieka "SBSC" darbu izpildes temps ir pārāk lēns, lai nodrošinātu darbu pabeigšanu noteiktajā izpildes laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!