Foto: Publicitātes foto
Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma atbalstam pieteikts vairāk nekā 63 tūkstoši mājsaimniecību; pusi iesniegumu cilvēki reģistrējuši portālā epakalpojumi.lv, ziņo SIA "ZZ Dats" direktors un epakalpojumi.lv izstrādātājs Edžus Žeiris.

Pārējos iesniegumus klātienē reģistrējuši pašvaldību pārstāvji. Mājokļu īpašnieku un īrnieku iesniegumos biežāk piesauktais atbalsta veids, ko vēlas saņemt, ir 60 eiro atbalsts apkurei ar malku, nepievienojot čeku.

"Portālā pieteikumu iesniegšana notiek pakāpeniski, katrā no pašvaldībām vērojama atšķirīga situācija, cik un kad iedzīvotāji vēlas reģistrēt iesniegumus atbalsta saņemšanai. Katrā no pašvaldībām arī atšķiras procentuāli, cik daudz mājsaimniecību izmanto apkurei, piemēram, malku vai kokskaidu granulas, attiecīgi veidojas arī pieteikumu skaits. Lai arī lielākā daļa – 57% iedzīvotāju reģistrējuši pieteikumu epakalpojumi.lv, nozīmīgs ir pašvaldību atbalsts, pieņemot un reģistrējot šos pieteikumus klātienē," komentē Žeiris, aicinot nepieciešamības un iespēju gadījumā paskaidrot tuviniekiem, paziņām, kaimiņiem par šo valsts atbalsta iespēju un palīdzēt veikt atbalsta pieteikumu reģistrēšanu portālā vai klātienē.

Visvairāk pieteikumu no 1. oktobra līdz 10. oktobra vakaram bija Rēzeknes novadā (3570), Augšdaugavas novadā (2685), Talsu novadā (2640).

Portālā pieteikšanās atbalsta pasākumiem iespējama tiem, kuri apkurei izmanto granulas vai briketes, malku, kā arī elektroenerģiju, ja tās patēriņš mēnesī ir vairāk nekā 500 kWh. Lai izmantotu šo iespēju, mājokļa īpašniekam vai īrniekam portālā jāautorizējas ar E-paraksta viedkarti, E-ID identifikācijas karti vai kādu no internetbankām.

Epakalpojumi.lv ir pieejami vairāki integrēti e-pakalpojumi, kuri apkopo datus no Latvijas pašvaldībām, valsts iestādēm un komercsabiedrībām. Cita starpā tur ir iespējams veikt nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu, reģistrēt bērnu uzņemšanai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē un sekot kopējam reģistram, pieprasīt civilstāvokļa akta reģistrācijas apliecību u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!