Foto: Publicitātes foto

Investējot vairāk nekā divus miljonus eiro, piegādes loģistikas uzņēmums "Omniva" sācis īstenot nākamo pakomātu tīkla paplašināšanas kārtu. Līdz 2023.gada februārim plānots uzstādīt papildus 60 pakomātus visā Latvijā, kā arī paplašināt 150 esošos pakomātus ar vidēja un liela izmēra skapīšiem, kas ir pieprasītākie.

Pakomātu tīkla paplašināšana un esošo pakomātu ietilpības palielināšana ir viens no uzņēmuma attīstības stratēģijas stūrakmeņiem, lai "Omniva" līdz 2026.gadam kļūtu par reģiona līderi loģistikas jomā.

"Fokusējamies gan uz pakomātu izvietošanu jaunās apdzīvotās vietās, gan arī pieprasītāko pakomātu paplašināšanu. Lai arī šis un visticamāk arī nākamais gads visā ekonomikā izaugsmes ziņā būs izaicinošs ģeopolitiskās situācijas un cenu pieauguma dēļ, turpināsim mērķtiecīgi investēt savas infrastruktūras attīstībā. Esam pārliecināti, ka tikai tā varam nodrošināt iespējas e-komercijas nozares uzņēmumiem sasniegt plašāku iedzīvotāju loku visā Latvijā, savukārt arvien lielākam skaitam sabiedrības – iespēju bez attāluma barjerām un nepieciešamības fiziski atrasties veikalā vienkārši iegādāties un saņemt dažādu preču kategoriju sortimentu," klāsta "Omniva" vadītāja Latvijā Beāte Krauze-Čebotare.

Šajā paplašināšanas kārtā uzņēmums plānojis palielināt ietilpību 150 esošajiem pakomātiem, kā arī uzstādīt jaunus tādās vietās, kur līdz šim tie vēl nav bijuši, tostarp Bērzkrogā, Ezerē, Pūrē, Stendē, Druvā, Valdemārpilī, Naukšēnos, Priedainē (Jūrmala), Kalngalē un Priekuļos. Savukārt ievērojami paplašināt plānots pakomātus pie Daugavpils t/c "Ditton", Ogres t/c "Ogres prestižs", Liepājas Rožu laukumā u.c.

"Mūsu dati liecina, ka iedzīvotāju iepirkšanās paradumi mainās, jo ievērojami audzis pieprasījums pēc vidēja un liela izmēra skapīšiem. Tātad internetā pērkam ne tikai nelielus sīkumus (telefona vāciņus vai lādētājus), bet arvien lielākas preces: drēbes, sadzīves priekšmetus, higiēnas piederumus u.c.," norāda Krauze-Čebotare.

Pēc šī paplašināšanās posma kopējais "Omniva" pakomātu skaits Latvijā sasniegs 360. Skapīši atradīsies 133 apdzīvotās vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!