Foto: Publicitātes attēli

30. novembrī Rīgā, "Splendid Palace" norisināsies Baltijas Ilgtspējas forums un Baltijas Ilgtspējas balvas apbalvošanas ceremonija, kas vienuviet pulcēs reģiona vadošos ilgtspējas inovāciju ekspertus un entuziastus, informē pasākuma organizatori.

Pasākuma noslēgumā norisināsies arī 2022. gada Baltijas Ilgtspējas inovāciju balvas pasniegšanas ceremonija, kurā tiks apbalvoti spilgtākie uzņēmumu, jaunuzņēmumu, valsts institūciju, kā arī publisko un privāto organizāciju ilgtspējas sasniegumi. Šogad balvai tika iesniegti vairāk nekā 240 pieteikumi no visas Baltijas.

Baltijas Ilgtspējas inovāciju balva ir Baltijas līmeņa apbalvojums uzņēmumiem, organizācijām, jaunuzņēmumiem un privātpersonām, kura mērķis ir godināt inovācijas un iedvesmot citus jauniem sasniegumiem ilgtspējas jomā. Iniciatīvu jau otro gadu rīko inovāciju vadības uzņēmums "Helve" sadarbībā ar vadošo partneri "Rimi Baltic". Organizatori informē, ka Baltijas Ilgtspējas forums un apbalvošanas ceremonija ir tikšanās vieta starptautiskiem un vietējiem ilgtspējas inovāciju ekspertiem, kas pārstāv jaunuzņēmumus, uzņēmumus, nevalstisko un publisko sektoru, lai apmainītos ar zināšanām par ilgtspējas inovāciju ieviešanu praksē.

Konferencē piedāvās sarunas un diskusijas par jaunākajām tendencēm ilgtspējas inovāciju jomā trīs galvenajos satura blokos. Ņemot vērā, ka arvien vairāk uzņēmumu pārdomā savu stratēģiju, lai sniegtu ieguldījumu ilgtspējīgā nākotnē, pirmais satura bloks "Korporatīvā ilgtspēja kā stratēģija" sniegs ieskatu, kā ilgtspējīgu praksi izvirzīt uzņēmējdarbības stratēģijas priekšplānā, kā arī izmērīt ieviesto pārmaiņu ietekmi. Diskusijās tiks arī aplūkots, kādi ir galvenie pienākumi uzņēmuma ilgtspējas vadītājam.

Atbilstošs nozares regulējums var kļūt par būtisku ilgtspējīgas uzņēmējdarbības prakses virzītājspēku, mudinot vairāk uzņēmumu rīkoties un palielinot centienus nodrošināt pārredzamu šo centienu komunikāciju sabiedrībai. Otrajā saturiskajā blokā "Ilgtspēja publiskajā sektorā" Baltijas politikas veidotāji un nozares eksperti apspriedīs galvenos izaicinājumus un publiskā sektora lomu zaļās transformācijas nodrošināšanā. Šajā satura blokā uzmanība tiks pievērsta arī tam, kā veidot ilgtspējīgu pilsētvidi.

Tā kā tehnoloģiju attīstība var sniegt jaunus risinājumus esošajiem izaicinājumiem, trešajā satura blokā "Ilgtspēja un tehnoloģijas" Baltijas Ilgtspējas forums un balva pievērsīsies Baltijas klimata tehnoloģiju jaunuzņēmumu attīstības tendencēm, kapitāla pieejamībai, kā arī korporatīvo inovāciju labākajām praksēm.

"Šī laikmeta straujā ekonomiskā izaugsme radījusi arī ārkārtīgi lielu dabas resursu patēriņu. Tehnoloģiju attīstība savā ziņā ir iemesls šim izrāvienam, bet mūsu kopīgā atbildība ir panākt, ka tehnoloģijas sekmē, nevis kavē ilgtspējas mērķu sasniegšanu. Papīra dokumentu aprite ir viens no biznesa procesiem, ko jau tagad var ērti aizstāt ar digitāliem risinājumiem, tādējādi samazinot resursus, kas tiek patērēti, piemēram, papīra ražošanai, dokumentu fiziskai transportēšanai un cilvēku fiziskai ceļošanai, lai parakstītu. Digitalizācija nav vienreizējs liels projekts, bet gan sistemātiski nelieli un apzināti soļi ikdienā," tehnoloģiju un inovāciju pieaugošo nozīmi ilgtspējīgā uzņēmējdarbībā komentē "Dokobit " mārketinga un komunikācijas vadītāja Latvijā Māra Sproģe.

Forumā uzstāsies Baltijas un Eiropas līmeņa ilgtspējas eksperti – uzņēmumu un jaunuzņēmumu pārstāvji, kā arī investori un politikas veidotāji. Pirmie apstiprinātie runātāji ir "URBN" Ilgtspējas un sociālās ietekmes direktore Džūlija Verdugo (Julie Verdugo), "Rimi Baltic Group" ilgtspējas vadītāja Zanda Šadre, "Katalista Ventures" izpilddirektore Grēta Monstavice, "Cleantech Estonia" izpilddirektors Erki Ani, "Kalve Coffee" izveidotājs Gatis Zēmanis, "EY" partneris Baltijas valstīs, Klimata pārmaiņu un ilgtspējības pakalpojuma vadītājs Jānis Kauliņš, "Signet Bank" ilgtspējas vadītāja Nora Pastore un citi. Pilnā konferences programma un paziņotie runātāji ir pieejami vietnē www.balticsustainabilityawards.eu/forum, kur ir iespējams arī iegādāties biļetes uz pasākumu.

Vienas dienas konferences programmu papildinās Baltijas Ilgtspējas balvas finālistu uzstāšanās, kurā 30 finālisti no visas Baltijas prezentēs savas ilgtspējas inovāciju iniciatīvas, lai cīnītos par uzvarētāju balvām 8 kategorijās. Balvas finālistus un uzvarētājus izvēlēsies starptautiska žūrija, kuras sastāvā ir vadošie nozares eksperti. Savukārt individuālos uzvarētājus kategorijā "Pārmaiņu vēstneši" noteiks sabiedrības balsojums katrā Baltijas valstī.

Baltijas Ilgtspējas inovāciju balvu rīko inovāciju vadības uzņēmums "Helve" sadarbībā ar "Rimi Baltic". Pasākumu atbalsta stratēģiskais metodoloģijas partneris "EY" un partneri "Dokobit", "Baltic Block" un "Signet Bank". Pasākuma galvenais informatīvais partneris "IR Nauda" un partneri portāls "Delfi" un "Clear Channel".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!