Foto: LETA

Maizes ražotājs SIA "Lāči" 2021.gadā strādājis ar 8,7 miljonu eiro apgrozījumu un 257,62 tūkstošu eiro peļņu pēc nodokļu nomaksas, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Lai arī ražotāja apgrozījums pērn, salīdzinot ar gadu iepriekš, audzis par 9,5%, tā peļņa sarukusi par 11,4%.

"Peļņas samazinājums saistīts ar ieguldījumiem pamatlīdzekļos, jaunu produktu ieviešanu un iepakojuma izmaksu kāpumu," lasāms SIA "Lāči" vadības ziņojumā.

"Lursoft" dati rāda, ka SIA "Lāči" 2021.gadā bija darba devējs 257 darbiniekiem. Uzņēmums pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 2,03 milj. EUR.

Uzņēmums norādījis, ka tā finanšu rezultātu par 2022.gadu vēl grūti prognozēt, jo tradicionāli SIA "Lāči" ir ļoti svarīgs otrā pusgada apgrozījums un peļņas rādītāji.

"Šobrīd vēl nav zināmas galvenās tendences izejvielu tirgū jaunajai ražai. Tāpat ļoti būtiskas ir energoresursu izmaksas. Pašlaik prognozējam, ka 2022. gada apgrozījums sasniegs iepriekšējā gada līmeni, bet peļņa varētu būt mazāka," skaidrojis maizes ražotājs.

SIA "Lāči" turpinās attīstīties. Uzņēmums iecerējis piedalīties ES atbalsta projektos, atjaunot ēkas un infrastruktūru, iegādāties jaunus pamatlīdzekļus, strādāt pie jaunu klientu piesaistes un jaunu eksporta tirgu apgūšanas.

Normundam Skauģim piederošajam SIA "Lāči" šobrīd reģistrēta 21 aktīva struktūrvienība.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!