Foto: LETA

Laika periodā no 2021. gada 1. jūlija līdz šā gada 30. jūnijam lauksaimniecības uzņēmums SIA "Linas Agro" strādāja ar 157,26 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 28,7% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina "Lursoft" Klientu portfeļa publiskotā informācija.

Pieaugusi arī uzņēmuma peļņa, tai pēc nodokļu nomaksas sasniedzot nepilnus 7,4 miljonus eiro. "Linas Agro" vadība norādījusi, ka aizvadītajā finanšu gadā biznesa plānā noteiktais apgrozījums izpildīts par 102%.

"Linas Agro" turpinās nodrošināt saviem klientiem nepieciešamās lauksaimniecības izejvielas, ražas iepirkumu un saistītos pakalpojumus.

Uzņēmums arī izcēlis, ka nākamajā pārskata gadā tiks veikta saistītā uzņēmuma SIA "KG Latvija" daļēja pievienošana, kas būtiski palielinās pārdošanas kapacitāti un klientu skaitu visā Latvijā. "Tiek sagaidīts apgrozījuma pieaugums visos segmentos, tomēr zināmas korekcijas var radīt ierobežotā minerālmēslu pieejamība, 2022./23. sezonas ražas kopapjoms un cenu svārstības," norādījis "Linas Agro.

Aizvadītajā finanšu gadā uzņēmumā bija nodarbināti 48 strādājošie. Pērn uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 7,72 miljonus eiro.

Jelgavas novadā reģistrētā"Linas Agro" galvenais darbības virziens ir lauksaimniecības produktu tirdzniecība: kviešu, rapša, miežu, kā arī minerālmēslu, augu aizsardzības līdzekļu un sēklu tirdzniecība. Lursoft dati rāda, ka uzņēmumam šobrīd ir reģistrētas 6 struktūrvienības.

"Linas Agro" patiesais labuma guvējs ir lietuvietis Darjus Zubs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!