Foto: Unsplash
Ražošanas līniju augstas kvalitātes terases dēļu un latojuma ražošanai SIA "Vudlande" par 12,2 miljoniem eiro iegādāsies no Slovēnijas uzņēmuma "Ledinek engineering", liecina publikācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Uzņēmuma "Vudlande" izsludinātajā iepirkumu konkursā pieteicās tikai viens uzņēmums. "Ledinek engineering" piedāvātā līgumcena ir 12 211 380,5 eiro, ieskaitot PVN.

Iepirkumā paredzēts izgatavot un uzstādīt jaunu kokmateriālu ēvelēšanas līniju, kuru kokapstrādes uzņēmums plāno iegādāties ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalstu.

Iepirkuma nolikumā norādīts, ka iepirkums tiek rīkots Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.- 2021.gada perioda programmas "Uzņēmējdarbības attīstība, inovācijas un mazie un vidējie uzņēmumi" atklātā konkursā "Zaļo inovāciju un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju produktu ieviešana ražošanā" un projektā "Jaunas produkcijas - terases dēļu un augstas kvalitātes latojuma - ražošanas uzsākšana, ieviešot inovatīvu kokapstrādes tehnoloģiju".

Finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.jūlija līdz 2021.gada 30.jūnijam, "Vudlande" strādāja ar 44,137 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 6,125 miljoni eiro pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija "Vudlande" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,255 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA "Meža saimnieks", kas pilnībā pieder Mārim Zālītim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!