Foto: LETA
Piena pārstrādātājs AS "Rīgas piena kombināts" automātiskās krēmsiera iepakošanas līnijas iegādē plāno investēt 300 000 eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Atbilstoši izsludinātajam konkursam projektu plānots pabeigt līdz 2024. gada 30. aprīlim.

Paredzamā līgumcena ir 300 000 eiro. Projekts tiks līdzfinansēts ar Lauku atbalsta dienesta (LAD) atbalsta programmas "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē" līdzekļiem.

Kā norādīts iepirkuma tehniskajā specifikācijā, konkursā paredzēts iegādāties iekārtu komplektu ar savu vadības sistēmu, kas krēmsieru iepildīs spaiņos un spaiņus atbilstoši marķēs.

Tāpat paredzēts, ka iekārtas procesu vadībai vienā maiņā nav nepieciešams vairāk par vienu operatoru un vienu krāvēju.

Pretendenti konkursā var pieteikties līdz 2023. gada 30. janvārim.

AS "Rīgas piena kombināts" 2021. gadā strādāja ar 109,854 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga vairākkārt un bija 2,651 miljons eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Kompānija reģistrēta 1991. gadā, un tās pamatkapitāls ir 52,939 miljoni eiro. Kompānijas lielākais akcionārs ir Kiprā reģistrētais "Food Union Holding (Cyprus) Company Limited", kam pieder 98,23% no pārtikas koncerna "Food Union" akcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!