Foto: Publicitātes attēli
"Preses Nama Kvartāla" attīstītāji parakstījuši nomas līgumu ar mazumtirdzniecības uzņēmumu "Rimi Latvia". Nomas līgums paredz, ka "Rimi Latvia" multifunkcionālā centrā pirmajā stāvā atvērs "Rimi Super" veikalu, liecina abu pušu sniegtā informācija.

"Projekts "Preses Nama Kvartāls" atrodas stratēģiski pievilcīgā vietā – blakus nozīmīgai Rīgas pilsētas artērijai, un pašā biznesa kvartālā tiek radīta moderna un multifunkcionāla vide. Uzskatām, ka pārtikas mazumtirgotājiem ir jābūt daļai no mūsdienīga biznesa centra, lai tā iemītnieki un apmeklētāji varētu ērti veikt ikdienas pirkumus, ietaupot savu laiku. Šo veikalu esam iecerējuši veidot pēc jaunā dizaina, piedāvājot plašu preču sortimentu," stāsta Māris Gailītis, "Rimi Latvia" nekustamo īpašumu un attīstības direktors.

Projekta "Preses Nama Kvartāls" attīstība Daugavas kreisajā krastā iecerēta trīs būvniecības kārtās. Pirmajā kārtā tiek attīstīts 40 000 m2 plašais multifunkcionālais centrs, kurā būs apvienoti mazumtirdzniecības, sporta un medicīnas pakalpojumi, ēdināšanas zonas un trīs līmeņu virszemes stāvlaukums. Stāvlaukumā kopumā būs pieejamas 1000 autostāvvietas, elektroauto uzlādes stacijas un 300 apsargājamas riteņu novietnes. Uz multifunkcionālā centra piektā stāva jumta terases būs Baltijā vienīgais futbola laukums, kuram blakus paredzēta apzaļumota terase ar kafejnīcu. Multifunkcionālais centrs būs savienots ar 11 stāvu augstu A klases biznesa centru 26 000 m2 platībā, kas atbildīs BREEAM sertifikāta "Excellent" standartam, un tajā kopumā darba vietas paredzētas aptuveni 2 600 darbiniekiem.

Projekta attīstītājs ir "Lords LB Special Fund V", un pirmās kārtas attīstības vīzijas autors ir arhitektu birojs "Arhis Arhitekti" sadarbībā ar "Arrow Architects" no Dānijas. Pirmās kārtas būvniecībā kopumā plānots ieguldīt vairāk nekā 100 miljonus eiro. Celtniecība uzsākta 2021. gada martā, un tiek plānots, ka pirmās kārtas īstenošana noslēgsies 2024. gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!