Foto: Shutterstock

Tūkstošiem Latvijas uzņēmumu šobrīd ir pazīmes par iespējamu risku tālākai to darbībai, un ik gadu likvidēto kompāniju skaits ir iespaidīgs, liecina "Lursoft" apkopotie dati. Tādēļ, lai nenonāktu situācijā, ka vienu dienu ar uzņēmumu izdodas sazināties, bet nākamajā jau tas ir slēgts, jāseko līdzi tā darbībai un, parādoties pazīmēm, kas norāda uz risku, jāievēro piesardzība.

Šobrīd Latvijā aktīvi ir aptuveni 180 tūkstoši uzņēmumu, no kuriem gandrīz trīs ceturtdaļas jeb 130 tūkstoši ir sabiedrības ar ierobežotu atbildību (SIA). Nedaudz vairāk kā viena trešdaļa aktīvo uzņēmumu dibināti pirms 5 vai mazāk gadiem.

"Lursoft" jaunākie apkopotie dati liecina, ka uzņēmuma vidējais vecums to likvidācijas brīdī ir astoņi gadi, taču liela daļa uzņēmumu tiek likvidēti jau 3-6 gadu laikā pēc dibināšanas.

Tādēļ, lai nenonāktu situācijā, ka vienu dienu ar uzņēmumu izdodas sazināties, bet nākamajā jau tas ir slēgts, jāseko līdzi tā darbībai un, parādoties pazīmēm, kas norāda uz risku, jāievēro piesardzība.

Kādas pazīmes liecina, vai konkrētais uzņēmums ir riskants, kurās nozarēs ir augstākais likvidēto uzņēmumu īpatsvars, kā arī vai un kā citiem uzņēmumiem vai potenciālajiem klientiem izvairīties no iespējas "uzķerties" sadarbībā ar šādu uzņēmumu, apkopoja "Delfi Bizness".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!