Foto: Lauma Kalniņa/Svaigi.lv
Valts Grasbergs ir Valmieras novada Bērzaines pagasta zemnieku saimniecības "Zilūži" īpašnieks. Saimniecība nodarbojas ar lauksaimniecību un piena produktu, tai skaitā saldējuma, ražošanu, kurus plašāka sabiedrība pazīst pēc zīmola "Grasbergs".

Ģimenes saimniecības pirmsākumi meklējami pagājušā gadsimta 90. gadu sākumā. Savulaik darbošanos lauksaimniecībā kā hobiju aizsāka Valta vecāki. Saimniekošana sākta ar divām gotiņām un septiņiem hektāriem zemes, palēnām paplašinoties. Vēlāk tas pārtapa pilna laika darbā un biznesā, laika gaitā darbā iesaistot arī bērnus. 2021. gadā (jaunākie pieejamie dati) saimniecības apgrozījums bija 1,7 miljoni eiro, bet peļņa pēc nodokļiem pārsniedza 86 tūkstošus eiro, liecina "Lursoft" dati.

Sarunas laikā Valts vairākkārt uzsver savu ticību Dievam, kas viņu virza gan dzīvē, gan biznesā. 

Ik svētdienu lasītājus iepazīstinām ar uzņēmējdarbībā aktīviem cilvēkiem. Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Kādas ir pašreizējās aktualitātes uzņēmumā un nozarē, kurā darbojaties? 

Esam četru nozaru uzņēmums – graudkopība, piensaimniecība, piena pārstrāde un tirdzniecība. Garlaicīgi pavisam noteikti nav, jo visas šīs nozares pēdējo gadu notikumos ir ļoti ietekmētas un mainīgas. 

Lielākā aktualitāte šajā nogrieznī ir piena krīze jeb strauja piena iepirkuma cenas samazināšanās, kas liek pieņemt kādus ārpuskārtas, nepopulārākus un neierastākus lēmumus.


Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!