Foto: Shutterstock

Vidējā darba alga pērn pieaugusi salīdzinoši strauji – teju par 100 eiro, taču nozaru griezumā situācija ir atšķirīga – dažādas jomās alga augusi straujāk, bet citās – gandrīz palikusi tādā pašā līmenī kā iepriekšējā gadā.

Eksperti norāda, ka, neskatoties uz algas pieaugumu, cenu kāpums ir straujāks, tādēļ cilvēku pirktspēja lielākajā daļā gadījumu sarūk. Šogad situācija varētu nedaudz uzlaboties.

Kā saprast, vai laiks doties prasīt augstāku algu vai mainīt darbu? Lai saprastu, kāda ir situācija darba tirgū, "Delfi Bizness" piedāvā ielūkoties datos par to, kurās nozarēs pērn bijis visaugstākais atalgojums un kurās tas audzis visstraujāk.

Eksperti norāda, ka, neskatoties uz algas pieaugumu, cenu kāpums ir straujāks, tādēļ cilvēku pirktspēja lielākajā daļā gadījumu sarūk. 

Jaunākie dati par atalgojumu dažādās nozarēs parāda arī virzienu jaunietim, kurš ir izvēles priekšā, kur mācīties, lai vēlāk saņemtu augstu algu, norāda ekonomisti. 

Kā saprast, vai laiks doties prasīt augstāku algu vai mainīt darbu? Lai saprastu, kāda ir situācija darba tirgū, “Delfi Bizness” piedāvā ielūkoties datos par to, kurās nozarēs pērn bijis visaugstākais atalgojums un kurās tas audzis visstraujāk, kā arī apkopojis prognozes, vai šogad ar esošo algu varēs nopirkt tikpat, cik šobrīd vai tomēr nedaudz vairāk. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!