Foto: Publicitātes foto

Energoresursu tirgotāja AS "Virši-A" koncerna auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 375,11 miljoni eiro, kas ir par 69,8% vairāk nekā 2021. gadā, bet koncerna peļņa pieauga par 56,7% - līdz 10,37 miljoniem eiro, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Vienlaikus pati "Virši-A" pagājušajā gadā strādāja ar 350,827 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 59% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa palielinājās par 0,7% un bija 5,449 miljoni eiro.

Paziņojumā teikts, ka uzņēmuma EBITDA rādītājs pērn sasniedza 12,3 miljonus eiro, kas ir 27% pieaugums salīdzinājumā ar 2021.gada rezultātiem.

Uzņēmuma investīciju apmērs tālākā attīstībā 2022.gadā veidoja 10,9 miljonus eiro. Pērn "Virši-A" turpināja īstenot tā izstrādāto ilgtermiņa attīstības stratēģiju, kas paredz būtisku tīkla paplašināšanu un pozīciju tālāku stiprināšanu enerģētikas segmentā. 2022.gadā tīkls paplašināts ar piecām jaunām degvielas uzpildes stacijām (DUS), kas atrodas Daugavpilī, Kārklu ielā un Rīgā - Ulmaņa gatvē, Satekles ielā, Torņkalnā un Brīvības ielā.

"Virši-A" pērn turpināja veikt ieguldījumus un veicināt saspiestās dabasgāzes (CNG) pieejamību tirgū, kā arī stratēģiskās attīstības ietvaros būtiska loma paredzēta elektroenerģijai un ar to saistītajiem produktiem. Pērn sākts darbs pie elektrouzlāžu tīkla paplašināšanas - DUS Krustpils stacijā uzstādīta pirmā elektroauto uzlādes stacija, kā arī parakstīts līgums ar Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūru par Alternatīvo degvielu infrastruktūras finansēšanas instrumenta ("Alternative Fuel Infrastructure Facility", AFIF) piesaisti 20 jaunu "Virši" elektrouzlādes staciju izveidei.

Pagājušajā gadā uzņēmums sāka sadarbību ar vairāk nekā 30 Latvijas elektroenerģijas ražotājiem, kuru enerģijas avoti ir ūdens, saule, biomasa, biogāze, un veic uzņēmuma efektivitāti un rentabilitāti uzlabojošas darbības elektroenerģijas vairumtirdzniecībā. Tāpat turpināts darbs pie elektrības tirdzniecības piedāvājuma izstrādes mājsaimniecībām, kuru plānots ieviest tirgū 2023.gada otrā pusgada laikā.

Paziņojumā biržai teikts, ka 2022.gadā degvielas mazumtirdzniecības apmēri Latvijā samazinājās par 0,7% pārdoto degvielas tonnu izteiksmē, bet "Virši-A" darbības apmēri pieauga par 7,2%.

Apgrozījums veikalos ir pieaudzis par 18,4% jeb 6,1 miljonu eiro. 2022.gada laikā būtiski audzis enerģētikas biznesa segments uzņēmumā, sasniedzot 24,9 miljonu eiro apgrozījumu.

2021.gadā "Virši-A" koncerna apgrozījums pieauga par 28,8%, sasniedzot 220,882 miljonus eiro, bet koncerna peļņa bija 6,616 miljonu eiro, kas ir par 58% vairāk nekā gadu iepriekš. "Virši-A" koncernā ietilpst mātessabiedrība "Virši-A", SIA "Viršu nekustamie īpašumi", SIA "Virši loģistika" un SIA "Virši Renergy".

Uzņēmuma akcionāri, pēc "Nasdaq Riga" publiskotās informācijas, pirms akciju iekļaušanas biržas alternatīvajā tirgū "First North" bija Jānis Riekstiņš (23,8%), Jānis Rušmanis (23,6%), Ruta Plūme (23,6%), Ilgvars Zuzulis (14,5%) un Andris Priedītis (14,5%). Kompānijas akcijas kopš 2021.gada 11.novembra ir iekļautas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!