Foto: LETA

No 2023. gada 1. augusta AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) valdes priekšsēdētājas amatu atstās Gunta Jēkabsone, un jau tuvākajā laikā AST padome plāno izsludināt atklātu konkursu uz valdes priekšsēdētāja amatu, informē uzņēmumā.

"Tieši pirmie divi gadi uzņēmuma vadītājam ir rezultatīvākie pārmaiņu ieviešanai uzņēmumā. Esmu gandarīta, ka papildus akcionāru un padomes uzstādītajiem uzņēmuma stratēģiskajiem mērķiem izdevies iekustināt AST pārmaiņu procesu atbilstoši labas pārvaldības principiem. Veiksmīgi iesākta digitālā transformācija, stiprinot uzņēmuma kiberdrošību un veidojot mūsdienīgāku uzņēmuma darba vidi, būtiski uzlabota uzņēmuma krīzes gatavība un, vienlaikus ar pārmaiņām un uzņēmuma stiprināšanu iekšienē, audzēta AST reputācija un sarunu vedēja loma gan Baltijas mērogā, gan plašāk Eiropā," stāsta Jēkabsone.

Jēkabsone par AST valdes priekšsēdētāju iecelta 2021. gada 15. jūlijā, iepriekš sešus gadus vadījusi Latvijas lielāko degvielas mazumtirdzniecības uzņēmumu "Circle K Latvia".

AS "Augstsprieguma tīkls" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 351,128 miljoni eiro, kas ir par 92,7% vairāk nekā 2021.gadā, bet koncerna peļņa pieauga par 60,1% un sasniedza 16,165 miljonus eiro, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Vienlaikus "Augstsprieguma tīkls" mātessabiedrība 2022. gadā strādājusi ar 295,997 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā 2021.gadā, kamēr tās peļņa samazinājusies piecas reizes un bija 11,017 miljoni eiro.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka koncerna peļņas pieaugums, salīdzinot ar 2021. gadu, galvenokārt ir saistīts ar saņemto atļauju no Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas izmantot uzkrātos pārslodzes maksas ieņēmumus krasā elektroenerģijas cenas pieauguma radīto izmaksu segšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!