Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Dīzeļdegvielas piedevas "AdBlue" ražotāja SIA "CrossChem" apgrozījums šogad pirmajā ceturksnī bija 5,8 miljoni eiro, kas ir par 67% mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Vienlaikus kompānijā norāda, ka kopējie pārdošanas apmēri abos periodos bija samērā līdzīgi, kā arī apgrozījumu 2023.gada pirmajā ceturksnī var raksturot kā stabilu, salīdzinot ar 2022.gadā piedzīvotajiem ekstremālajiem apstākļiem.

"Atšķirību starp 2023. un 2022.gadu nosaka vairāki faktori. Pirmkārt, rezultāti atspoguļo būtisku cenu samazināšanos visām galvenajām enerģijas (degvielas un gāzes), kā arī izejvielu cenām. Otrkārt, tas ir saistīts ar zemāku uzņēmējdarbības aktivitāti Eiropas tirgū, salīdzinot ar 2022.gada pirmo ceturksni," skaidro kompānijas pārstāvji.

Tāpat, pēc kompānijas pārstāvju minētā, ir jāņem vērā tradicionāli zemā pirmā ceturkšņa sezonālā aktivitāte, ko nevar uzskatīt par galveno prognozes rādītāju atlikušajam gadam.

"Pamatojoties uz faktiskajiem rezultātiem un iepriekšminētajiem faktoriem, varam secināt, ka tirgus no ārkārtīgi augsta svārstīguma perioda ir atgriezies normālā vēsturiskā attīstības fāzē, ņemot vērā pašreizējo ekonomiskās aktivitātes līmeni," piebilst "CrossChem" pārstāvji.

Kompānijas pārstāvji prognozē stabilu pārdošanas apmēru attīstību 2023.gadā ar pieņēmumu par vispārējās uzņēmējdarbības aktivitātes atjaunošanos Eiropas Savienībā.

Prognozēts, ka uzņēmuma apgrozījums 2023.gadā kopumā veidos 35-38 miljonus eiro.

Jau vēstīts, ka 2022.gadā "CrossChem" auditētais apgrozījums bija 38,315 miljoni eiro, kas ir par 20,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 84,1% - līdz 3,31 miljonam eiro.

Uzņēmums reģistrēts 2007.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,301 miljons eiro. "CrossChem" vienīgais īpašnieks ir SIA "CrossChem International", kas uz pusēm pieder Janai Muzičenko un Ričardam Andersonam. "CrossChem" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!