Foto: F64
SIA "Depozīta iepakojuma operators" (DIO) mājaslapā "depozitapunkts.lv" izveidojis interaktīvo karti, kurā iedzīvotāji varēs redzēt ne tikai taromāta atrašanās vietu, bet arī informāciju par iepakojumu pieņemšanas veidu un taromāta reitingu, "Delfi Bizness" informēja DIO pārstāvji.

Reitings noteikts 10 punktu skalā un tiks atjaunots reizi mēnesī.

Lai aprēķinātu taromāta reitingu, DIO izmanto informāciju par ātrumu, kādā veikala darbinieki reaģē uz nepieciešamību veikt taromāta iztukšošanu un/vai apkopi, kā arī taromāta sensoru tīrīšanas biežumu, tātad – taromāta pieejamību sistēmas lietotājiem.

Reitings tiek aprēķināts visiem automatizētajiem depozīta punktiem, kuros ir uzstādīts viens vai vairāki taromāti un kuri darbojas vismaz vienu pilnu mēnesi. Turklāt pie depozīta punkta apraksta tagad uzrādīsies ne tikai taromāta vērtējums, bet arī pieņemšanas veids (mazais, vidējais, lielais taromāts), lai iedzīvotāji varētu izvēlēties nododamo iepakojumu apjomiem piemērotāko depozīta punktu. Reitinga dati tiks atjaunoti vienu reizi mēnesī.

DIO informē, ka šobrīd Latvijā uzstādīti jau gandrīz 1110 taromāti, kas ir par 22% vairāk nekā 2022. gada vasaras sezonā, kad Latvijā darbojās 902 taromāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!