Foto: Publicitātes foto

Šogad "Rimi" Rīgas Maratonā pirmo reizi piedalīsies sociālā uzņēmuma "Liberated!" īpaši veidota izlases komanda, kurā skriet 5 km distanci aicināti cilvēki riteņkrēslos un viņu skrienošie atbalstītāji, tā paužot atbalstu sociālai kampaņai par funkcionālo apģērbu un aksesuāru vajadzību cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

"Liberated!" 5 km distancē 8 dažādās kategorijās cilvēkiem riteņkrēslos būs iespēja doties patstāvīgi vai tandēmā ar skrējējiem-stūmējiem, tā piedzīvojot neaizmirstamas emocijas, sportisko garu un dzīvi ārpus mājām vai institūcijas.

Katrs izlases dalībnieks neatkarīgi no iegūtā rezultāta distances noslēgumā, pateicoties "Rimi Latvia" atbalstam, saņems roku uzročus. Savukārt labāko rezultātu jeb pirmo trīs vietu ieguvēji saņems personalizētu funkcionālo apģērbu – zīmola "Liberated!" lietusmēteli jeb apmetni.

"Lai 300 cilvēki riteņkrēslos – no vairāk nekā 100 Latvijas biedrībām un organizācijām, kas pārstāv cilvēkus ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī vairāk nekā 130 pašvaldību aprūpes centriem un veco ļaužu pansionātiem – varētu saņemt rūpnieciski šūtus, Latvijā ražotus, īpaši izstrādātus "Liberated!" funkcionālo inventāru komplektus, kuros ietilpst lietusmētelis, apmetnis, kāju sildītājs, uzroči, aicinām ikvienu atbalstīt šo sociālo kustību. Šie īpaši radītie funkcionālie apģērbi cilvēkiem riteņkrēslos ļaus kustēties un pavadīt laiku svaigā gaisā, efektīvi pasargājot viņus no lietus, vēja, aukstuma, mitruma un dubļiem, kā arī, pateicoties funkcionālam atstarojošam dizainam, ļaus būt redzamiem krēslainā laikā," par "Liberated!" uzsākto sociālo kampaņu stāsta sociālā zīmola "Liberated!" vadītāja un projektu iniciatore Ilona Daukšte.

"Liberated!" izlases komandā iespējams pieteikties līdz 4. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!