Foto: Publicitātes attēli

Pieaugs vidēji par 32%. To par jaunajiem elektrības pārvades un sadales tarifiem, kuri stāsies spēkā jau rīt, 1. jūlijā, aprīļa beigās teica valstij piederošais "Sadales tīkls". Pagājušajā nedēļā prezentējot jaunos tarifus Saeimas deputātiem, "Sadales tīkls" norādīja, ka 90% dzīvokļu īpašnieku vidējais elektrības rēķina pieaugums mēnesī būs 5-7 eiro.

Tomēr sabiedrībā izskanējusi neapmierinātība ar jaunajiem tarifiem, turklāt ne tikai starp privātmāju īpašniekiem, kam sagaidāms lielākais izmaksu kāpums. Rūgtums ir par to, ka, salīdzinot ar līdzšinējo tarifu, maksa par pārvades un elektrības pakalpojumu pieaugs vairākkārt. To apliecina arī "Delfi Bizness" veiktie aprēķini, balstoties uz reāliem lietotāju elektrības un pieslēguma jaudu piemēriem (skaties raksta beigās).

Iespējams, tieši tāpēc ziņas par "nelielo ietekmi" un "vidējo tarifa kāpumu par 32%" arī starp "Delfi Bizness" lasītājiem raisījušas neapmierinātību. Tikmēr, komunicējot par tarifu kāpumu uzņēmumiem, "Sadales tīkls" uzsver nelielo procentuālo pieaugumu un to, ka jaunie tarifi stiprina uzņēmumu konkurētspēju.

Šajā rakstā "Delfi Bizness" skaidro:

  • tarifu pieauguma ietekmi mājsaimniecībām ar reāliem piemēriem;

  • tarifa kāpuma iemeslus un ietekmi no "Sadales tīkls", Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un Klimata un enerģētikas ministrijas skatu punkta; 

  • vai nākotnē tarifs varētu samazināties.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!