Foto: Shutterstock

Japāna paplašinājusi sankcijas pret Krieviju saistībā ar tās iebrukumu Ukrainā, piektdien paziņojot par jaunu sarakstu, kurā iekļauts arī aizliegums eksportēt elektriskos transportlīdzekļus.

Tokija jau ir iesaldējusi Krievijas privātpersonu un grupu aktīvus un aizliegusi pārdot preces ar Krievijas armiju saistītām organizācijām, kā arī sniegt būvniecības un inženierpakalpojumus.

Piektdien valdība paplašināja to preču sarakstu, uz kurām attiecas eksporta aizliegums, iekļaujot tajā transportlīdzekļus, kas aprīkoti ar 1900 kubikcentimetru vai lielākiem dzinējiem, kā arī hibrīda un elektriskos automobiļus, teikts Tirdzniecības ministrijas paziņojumā.

Jaunās sankcijas stāsies spēkā 9. augustā.

"Tā kā kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā ir pagājis vairāk nekā gads, mēs esam paplašinājuši preču sarakstu", uz kurām attiecas eksporta aizliegums, žurnālistiem sacīja Tirdzniecības ministrijas amatpersona Norijuki Kuroda.

Jaunākās sankcijas seko līdzīgiem embargo, ko noteikušas Amerikas Savienotās Valstis un Eiropas Savienība, sacīja Kuroda.

Eksporta aizlieguma sarakstā ir iekļautas arī tādas preces kā tērauds, plastmasas izstrādājumi un elektroniskās detaļas, kuras var tikt izmantotas militārām vajadzībām, norādīja Kuroda.

Septiņu valstu grupas samitā Japānā maijā bloka līderi vienojās "liegt Krievijai G7 tehnoloģijas, rūpniecības iekārtas un pakalpojumus, kas atbalsta tās kara mašīnu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!