Foto: DELFI

AS "Ekspress Grupp" kopējais digitālo abonentu skaits septembra beigās sasniedzis 179 753, kas ir par 30% vairāk nekā pirms gada, liecina uzņēmuma paziņojums "Nasdaq Tallinn".

Grupā ietilpstošā Latvijas AS "Delfi" digitālo abonentu skaits gada laikā audzis par 44%, sasniedzot 20 169.

Igaunijas AS "Delfi Meedia", kam pieder ziņu portāls "Delfi", laikraksti "Eesti Päevaleht", "Maaleht", "Eesti Ekspress" un vairāki sabiedrībā iecienīti žurnāli, digitālo abonentu skaits septembra beigās sasniedzis 98 982, kas ir par 27% vairāk nekā pirms gada.

AS "Ohtuleht Kirjastus", kura 50% īpašnieks ir "Ekspress Grupp", digitālo abonentu skaits gada laikā pieaudzis par 8% līdz 25 406.

"Geenius Meedia" OÜ digitālo abonentu skaits pieaudzis par 25% līdz 6466.

Lietuvā "Delfi" digitālo abonentu skaits gada laikā palielinājies par 65% līdz 28 730.

"Digitālo abonementu skaits, kas pēdējā gada laikā ir pieaudzis par trešdaļu, veido aizvien nozīmīgāku "Ekspress Grupp" ieņēmumu daļu un nodrošina stabilu ienākumu avotu grupas mediju uzņēmumiem, ļaujot radīt tādu saturu, kas patīk lasītājiem," uzsver "Ekspress Grupp" valdes priekšsēdētāja Mari-Līsa Rītsalu.

"Igaunijā mūsu lielākās mediju kompānijas "Delfi Meedia" digitālo abonementu skaits gada laikā pieauga par 27% un sasniedza gandrīz 100 000. Tas ir ievērojams skaitlis, kādu nav spējis sasniegt neviens cits maksas papīra laikraksts kopš Igaunijas neatkarības atgūšanas," viņa skaidro.

"Procentuāli digitālo abonentu skaits visvairāk jeb par 65% palielinājies Lietuvā, kur sagaidām vislielāko izaugsmes potenciālu arī nākotnē. Latvijā digitālo abonementu skaits strauji pieaudzis gada laikā – par 44%, bet pēdējā ceturksnī samazinājies par 8%. Šis samazinājums ir saistīts ar veiksmīgu pārdošanas kampaņu noslēgumu, kas notika pirmajā pusgadā, un tam sekoja gaidāmā īstermiņa korekcija. Nākotnē Latvijā sagaidām tālāku digitālo abonentu skaita pieaugumu," viņa norāda.

AS "Ekspress Grupp" ir vadošā Baltijas mediju grupa, kuras galvenie darbības virzieni ir interneta mediji, laikrakstu, žurnālu un grāmatu izdošana. Grupa pārvalda arī elektronisko biļešu tirdzniecības platformu un biļešu kases Igaunijā un Latvijā.

"Ekspress Grupp", kas savu darbību uzsāka 1989. gadā, nodarbina gandrīz 1400 cilvēkus, tai pieder vadošie interneta mediji Baltijas valstīs un populārākie dienas un nedēļas laikraksti, kā arī lielākā daļa populārāko žurnālu Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!