Foto: Midjourney/DELFI
Tik tikko publicēts jaunākais Latvijas mārketinga vides pētījums, kas liecina, ka nozares profesionāļi Latvijā šogad ir samierinājušies ar ekonomiskās situācijas nenoteiktību. Bet kādas tad ir nākotnes gaidas? Par to četri jomas eksperti runās diskusijā, kuras tiešraidi varēs vērot "Delfi".

Nozīmīga daļa diskusijas būs veltīta zīmolu identitātes maiņai. Taču tajā arī tiks runāts par stratēģiju nepieciešamību, mārketinga pielāgošanos esošajai ekonomiskajai situācijai, kā arī to, kā mākslīgais intelekts ietekmē mārketingu jau šobrīd.

Diskusijā piedalīsies "Indexo" mārketinga vadītāja Ieva Bauma, "Stenders" Mārketinga direktore Liene Krištobane, Lidostas "Rīga" korporatīvā zīmola vadītāja Linda Kalniņa un "Fermentful" vadītāja un līdzdibinātāja Anda Penka. Diskusiju vadīs Edgars Pētersons, "WKND" stratēģis un līdzdibinātājs.


Jaunākā Latvijas Mārketinga vides apskats liecina, ka mārketinga speciālistu gaidas par nākotni kļūst arvien labākas. Šā gada mārketinga profesionāļu aptaujā 76% respondentu norādījuši, ka ir noskaņoti pozitīvi nākotnei, vien 3% ir negatīvi noskaņoti. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu – pozitīvi noskaņoti bija 55%, kamēr negatīvi – 18%.

Aptaujas rezultāti arī liecina, ka neziņa par nākotni vairs neiedragās mārketinga budžetu – turpmāko 12 mēnešu laikā mārketinga izdevumu pieaugumu savā uzņēmumā sagaida 41% aptaujāto, kamēr pērn šādu prognozi izteica tikai 27%.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!