Ēku komplekss Vērmanes dārzā, kas plašāk pazīstams ar nosaukumu Vernisāža, nonācis Maskavas uzņēmēja un “Baltic Trust Bank” (bijušās Tranzītu bankas) īpašnieka Oļega Boiko īpašumā, sestdien vēsta laikraksts “Diena”.
“Forbes” bagātāko cilvēku sarakstā Boiko ieņem 45.vietu. Neoficiāli krievu prese lēš, ka Boiko piederošās daļas dažādos uzņēmumos veido 1,5 miljardus dolāru. Uzņēmējs pats “Dienai” nav vēlējies komentēt savu īpašumu patieso vērtību. Līdz 2004.gada martam Boiko bijis līdzīpašnieks pazīstamajā Krievijas uzņēmumā “EvrazHolding”, kuram pieder daļas lielos ogļu ieguves un metalurģijas uzņēmumos, kā arī ostās.

Latvijā Boiko kontrolēto kompāniju īpašumā ir Baltic Trust Bank, spēļu zāļu tīkli “Labirints” un “Karo”, kā arī Vernisāža. Šajā ēkā, pēc “Dienas” sniegtās informācijas, uzņēmējs vēlas izvietot savu biroju, no kura tiktu kontrolēts bizness NVS un Austrumeiropas valstīs. Ēkā jau pašlaik atrodas Boiko piederošās Baltic Trust Bank apkalpošanas zāle un spēļu zāle.

“Delfi” jau rakstīja, ka izklaides centrs "Vernisāža", kas sākotnēji piederēja ar pazīstamo uzņēmēju Jūliju Krūmiņu saistītajam SIA "Raimonda Paula muzikālais centrs "Vernisāža"" 2001.gadā nonāca "Parex bankas" īpašumā. 2003.gada pavasarī par 20 miljonu dolāru lielām investīcijām Vernisāžā aģentūrai BNS paziņoja azartspēļu tīkls “Post Nevada”, kurš tobrīd jau atradās Kiprā reģistrētā uzņēmuma “Ritzio” īpašumā. Intervijā “Dienai” pagājušajā nedēļā Boiko neslēpj, ka “Ritzio” ir viņam piederoša kompānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!