Foto: LETA

Pirmdien, 25. martā, sāksies bankas "Citadele" obligāciju 20 miljonu eiro apmērā publiskais piedāvājums, kas norisināsies līdz 3. aprīlim, teikts biržas "Nasdaq Riga" paziņojumā.

Investoriem Latvijā, Igaunijā un Lietuvā piedāvās iegādāties līdz 2000 bankas obligāciju. Vienas obligācijas fiksētā cena ir 10 000 eiro jeb 100% no tās nominālvērtības. Obligāciju emisijas datums plānots 2024. gada 5. aprīlis, bet dzēšanas termiņš – 2034. gada 5. aprīlis.

Minimālais parakstīšanās apjoms ir viena obligācija. Obligāciju gada kupona likme ir 8%.

Emitentam ir tiesības palielināt vai samazināt laidiena pamatsummu.

Jau ziņots, ka bankas "Citadele" valde ir apstiprinājusi piekto nenodrošināto subordinēto obligāciju programmu, kuras kopējais emisijas apmērs plānots līdz 60 miljoniem eiro ar dzēšanas termiņu līdz 10 gadiem.

Ieņēmumus no emisijas paredzēts izmantot regulatīvā kapitāla struktūras turpmākai stiprināšanai, tostarp izmantot bankas "Citadele" subordinēto kapitālu atbilstoši Kapitāla prasību regulas (CRR) un citu otrā līmeņa kapitāla regulējumu prasībām.

Tāpat vēstīts, ka banka "Citadele" pagājušajā gadā strādāja ar 91,7 miljonu eiro peļņu, kas ir 2,2 reizes vairāk nekā 2022. gadā.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2023. gada beigās bija trešā lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Aptuveni 75% bankas "Citadele" akciju pieder starptautiskai investoru grupai un citiem mazākuma akcionāriem, ko pārstāv investīciju kompānija "Ripplewood Advisors LLC". Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas īpašumā ir gandrīz 25% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!