Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

"Nectaro"", Latvijas Bankas licencēta tiešsaistes investīciju platforma, apkopojot datus par platformas pirmo ceturksni iezīmē krasu atšķirību starp sieviešu un vīriešu investoru paradumiem. Sievietes iegulda teju trīs reizes mazāk.

Kopš darbības sākuma pērnā gada novembra beigās ar platformas starpniecību izsniegto aizdevumu apjoms ir sasniedzis 800 tūkstošus eiro, savukārt vidējā investīciju summa ir 4800 eiro.

Uzņēmumā skaidro, pašreizējie platformas klienti pārstāv 26 valstis, no kurām primārais mērķa tirgus ir Latvija, tomēr interese redzama arī no citu valstu iedzīvotājiem, īpaši no Vācijas, Lietuvas, Austrijas un Portugāles.

"Mūsu mērķis ir demokratizēt ieguldījumus un mainīt maldīgos priekšstatus par investīcijām kā tādām individuālo investoru vidū, kuru līdzdalība tirgū kļūst arvien būtiskāka. Esmu gandarīta, ka mūsu pirmo mēnešu rezultāti ir parādījuši daudzsološu sākumu mūsu un investoru kopīgajam ceļam. Tie apliecina pieprasījumu pēc vienkāršiem alternatīviem investīciju risinājumiem Eiropas tirgū, kas var radīt jaunas iespējas privātpersonām to ilgtermiņa finanšu mērķu sasniegšanai," uzsver Sigita Kotlere, "Nectaro" izpilddirektore un valdes locekle.

"Nectaro" platformas pirmā ceturkšņa darbības rezultāti izceļ arī būtiskas dzimumu atšķirības Latvijas investoru vidū. No platformā reģistrētajiem investoriem 79% ir vīrieši, un tikai 21% ir sievietes. Vīrieši-investori ne tikai demonstrē izteiktu skaitlisko vairākumu, bet arī iegulda gandrīz 3 reizes vairāk nekā sievietes – dati liecina, ka vīrieši vidēji iegulda 5243,9 eiro, savukārt sievietes 1821,59 eiro. Neatkarīgi no pašreizējiem rādītājiem, sieviešu līdzdalības potenciāls investīciju tirgū ir augsts.

Uzņēmumā informē, ka šogad "Nectaro" strādāt pie esošā investīciju portfeļa paplašināšanas, jaunu nozaru un ģeogrāfisko lokāciju izpētes, lai nodrošinātu investoriem plašāku iespēju klāstu. Tāpat drīzumā uzņēmums plāno ieviest reinvestēšanas rīku un uzlabot lietotāja pieredzes (UX) funkcionalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!