Foto: Luminor

Šī gada pirmajā ceturksnī "Luminor" bankas neto peļņa šī gada pirmajā ceturksnī pieauga līdz 66,8 miljoniem eiro, kas ir par 10,8% vairāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn, informē bankas pārstāvji.

"Luminor" bankas darbība uzlabojusies, nostiprināta likviditāte un kapitāla pozīcijas. Bankas kreditēšanas kvalitāte saglabājusies stabila, ienākumus nenesošo aizdevumu apjoms ir 2% apmērā no bruto aizdevumiem.

Savukārt ar banku darbību saistītie nodokļi un nodevas Latvijā un Lietuvā un iemaksas noregulējuma fondos pirmajā ceturksnī pieauguši par 10,3 miljoniem eiro, sasniedzot 11,6 miljonus eiro.

"Šobrīd sabiedrībā gaidāms pakāpeniskas nostabilizēšanās un atgūšanās laiks pēc pēdējo gadu ekonomiskajiem izaicinājumiem. Kopumā novērojam, ka cilvēki jūtas drošāki un finansiāli stabilāki. Šī gada pirmajā ceturksnī kopējais noguldījumu apmērs veidoja 3,05 miljardus eiro, kas ir neliels pieaugums pret pērnā gada nogali, turklāt privātpersonu uzkrājumi gada pirmajos trīs mēnešos pieauguši par 14%, salīdzinot ar pērnā gada pēdējo ceturksni. Arī nozares dati par pagājušo gadu ieskicē šo sentimentu, Latvijas iedzīvotāju kopējo noguldījumu apmēram pieaugot līdz 21 miljardam eiro," norāda "Luminor" bankas vadītāja Latvijā Kerli Vares.

Paaugstinot tīro procentu ienākumus, banka palielināja kopējos pamatdarbības ienākumus par 8,4%. Ņemot vērā ieguldījumus IT sistēmu un procesu pilnveidošanai, ceturkšņa darbības izdevumi pieauga par 4,4%.

Aprīlī "Luminor" izmaksāja dividendes 194,5 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!