Foto: LETA
Pašvaldības varētu cedēt valdībai savas prasības par "Latvijas Krājbankā" iesaldētajiem līdzekļiem, pauda Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

"Latvijas Krājbankā" ir iesaldēti 69 pašvaldību līdzekļi 15,3 miljonu latu apmērā. Rīgas domei "Latvijas Krājbankā" iesaldēti 10,1 miljons latu, pārējām pašvaldībām kopā - 5,2 miljoni latu.

Līdzekļi "Latvijas Krājbankā" ir iesaldēti arī 90 pašvaldību kapitālsabiedrībām - kopumā 9,45 miljoni latu, 16 kapitālsabiedrībām iesaldētie līdzekļi ir mazāki par 700 000 latu, un tos varēs atgūt.

"Ja valdība ir apgalvojusi, ka, pārdodot "Latvijas Krājbankas" aktīvus, tiks atgūti visi Noguldījumu garantiju fonda iztērētie līdzekļi, tā varētu atpirkt arī pašvaldību "iesaldētos" 15,3 miljonus latu un pēc tam tos atgūt pēc "Latvijas Krājbankas" likvidācijas," uzskata LPS priekšsēdis.

Tomēr cedēt pašvaldību prasības pret "Latvijas Krājbanku" var tikai tad, ja valdība un Finanšu ministrija tam piekrīt, piebilda Jaunsleinis. Tomēr kā viens no pašvaldību finanšu problēmu risināšanas variantiem prasību cedēšanas iecere sarunās ar Finanšu ministriju tiks saglabāta.

Jau ziņots, ka trešdien, piedaloties LPS domes sēdē, premjers Dombrovskis pauda viedokli, ka bagātajām pašvaldībām diez vai kompensēs "Latvijas Krājbankā" iesaldētos līdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!