Foto: DELFI

Lielāko nodokļu parādnieku trijnieks janvārī nav mainījies, un kopumā 100 lielākajiem parādniekiem valstij ir jāsamaksā aptuveni 106,3 miljonus latu, liecina VID mājas lapā publiskotais lielāko parādnieku saraksts uz 1.janvārī.

Pērn septembrī par valsts lielāko nodokļu parādnieku kļuvušais Jevgeņijis Jakovļevs arī šī gada sākumā saglabāja šo pozīciju, un viņa parāds pieaudzis vēl par aptuveni 100 000 latu līdz 10,597 miljoniem latu.

Jakovļevam šā gada aprīlī tika uzrēķināts iedzīvotāju ienākuma nodoklis 6,733 miljonu latu apmērā, soda nauda - 3,366 miljoni latu, kā arī nokavējuma nauda - 2,625 miljoni latu, liecina portāla "Delfi" arhīvs. Uzrēķinātā summa viņam bija jāsamaksā mēneša laikā.
"Lursoft" informācija liecina, ka Jakovļevs saistīts ar nekustamo īpašumu jomu. Viņam pilnībā pieder "Namu pārvalde "Maskavas"", kur viņš ir arī valdes loceklis. Nevienā citā uzņēmumā viņš nav ne dalībnieks, ne amatpersona.

Otro vietu nodokļu parādnieku sarakstā joprojām ieņem SIA "METALEX", kuras parāds ir aptuveni četri miljoni latu. Uzņēmums pieder Latvijas privātpersonai Kasparam Ondzulim un nodarbojas ar metālizstrādājumu vairumtirdzniecību.

Trešajā vietā tāpat kā pirms mēneša ierindojies SIA kopuzņēmums "Nafta Trading". Uzņēmuma parāds sasniedz 3,76 miljonus latu. Saskaņā ar "Lursoft" datiem uzņēmums nodarbojas ar degvielas, cietā, šķidrā un gāzveida kurināmā un līdzīgu produktu vairumtirdzniecību un citām darbībām. Tas pilnībā pieder Krievijas pilsonim Aleksejam Mihnevičam.

Savukārt ceturtajā vietā nonāca putnu fabrika "Ķekava", kas pieprasījusi tiesisko aizsardzību. "Ķekavas" parāds novembrī bija samazinājies no 1,72 miljoniem latu līdz 765 000 latu, taču decembrī atkal pieaudzis līdz 2,28 miljoniem latu, decembrī ierindojot "Ķekavu" parādnieku saraksta septītajā vietā. Janvārī fabrikas parāds pieaudzis līdz 2,68 miljoniem latu.

Iepriekš sestajā vietā bijušais Ēriks Mingazetdinovs janvārī ierindojās piektajā vietā ar 2,395 miljonu latu parādu. Sestajā vietā ir privātpersona Andrejs Danengiršs ar 2,33 miljonu latu parādu.

Savukārt septītais lielākais parādnieks janvārī bija SIA "Dizaina projekti" ar 2,63 miljonu latu lielu parādu. SIA "Dizaina projekti" iepriekšējais nosaukums bija "Lido Dizaina rūpnīca" un tas bija saistīts ar finanšu grūtībās nonākušā "Lido" īpašnieku Gunāru Ķirsonu. Oktobra nogalē uzņēmums nosolīts par 3 miljoniem latu, vēstīja laikraksts "Dienas Bizness". Izsoles uzvarētāju paziņos pēc izsoles rezultātu apstiprināšanas. SIA "Dizaina projekti" par maksātnespējīgu tika pasludināta pagājušā gada decembrī. Sākotnēji uzņēmums plānoja ražot bistro ēkas, bet vēlāk krīzes dēļ pievērsās ģimenes māju ražošanai.

Ceturtajā vietā joprojām ir SIA "Koltex", kura parāds gan būtiski nav mainījies - 2,86 miljoni latu. Saskaņā ar "Lursoft" datiem uzņēmums sniedz juridiskos pakalpojumus un izstrādā būvniecības projektus. 2008.gadā reģistrētā firma pašlaik pieder Mikolam Šemeļakam, kurš ir arī vienīgā amatpersona, bet iepriekš tās īpašnieki bija Aleksejs Savčenko un Andris Krastiņš.

Savukārt piektajā vietā ierindojās SIA "Dizaina projekti" ar 2,45 miljonu latu lielu parādu. SIA "Dizaina projekti" iepriekšējais nosaukums bija "Lido Dizaina rūpnīca" un tas bija saistīts ar finanšu grūtībās nonākušā "Lido" īpašnieku Gunāru Ķirsonu.

Oktobra nogalē uzņēmums nosolīts par 3 miljoniem latu, vēstīja laikraksts "Dienas Bizness". Izsoles uzvarētāju paziņos pēc izsoles rezultātu apstiprināšanas. SIA "Dizaina projekti" par maksātnespējīgu tika pasludināta pagājušā gada decembrī. Sākotnēji uzņēmums plānoja ražot bistro ēkas, bet vēlāk krīzes dēļ pievērsās ģimenes māju ražošanai.

Astotajā vietā tāpat kā pirms mēneša bija privātpersonas, Jevgenijs Okss, kura parāds ir 2,03 miljoni latu, SIA "Konti" ir parādā valstij 1,99 miljonus latu, tikpat liels parāds ir arī Agrim Krūzem.

Kopumā 100 lielākie nodokļu parādnieki ir Valsts kasei parādā vairāk nekā 106,2 miljonus latu. Decembra sākumā parāds bija 108 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!