Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) no oktobra sākuma reģistrējis 822 iesniegumus par piedalīšanos nodokļu atbalsta pasākumā, kas ļauj nodokļu maksātājiem dzēst nokavējuma naudu un 90% soda naudu, noteiktā laikā samaksājot pamatparādu un ar to saistīto soda naudu 10% apmērā, informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Vislielāko interesi par pasākumu izrādījušas juridiskās personas, no kurām saņemti 553 iesniegumi. No privātpersonām savukārt saņemti 269 iesniegumi.

VID pavēstīja, ka līdz 26.oktobrim pieņemti kopumā 233 lēmumi par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu par kopējo parādu summu 1,116 miljoni latu.

Jau ziņots, ka nodokļu atbalsta pasākumu var izmantot tie nodokļu maksātāji, kuriem parādi radušies līdz 2011.gada 1.septembrim.

Informācija par nodokļu pamatparāda, nokavējuma naudas un soda naudas apmēru pēc stāvokļa 2011.gada 1.septembrī pieejama VID elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS). Savukārt nodokļu maksātājiem, kuri nav VID EDS lietotāji vai arī nav saņēmuši informāciju EDS un vēlas pārliecināties, vai tiešām nevar pretendēt uz nodokļu atbalsta pasākumu, vispirms, lai noskaidrotu nodokļu pamatparāda, nokavējuma naudas un soda naudas apmēru pēc stāvokļa 2011.gada 1.septembrī, jāiesniedz VID informācijas pieprasījums par nodokļu atbalsta pasākuma maksājumiem.

Lai pieteiktos nodokļu atbalsta pasākumam, nodokļu maksātājam jāaizpilda iesniegums par piedalīšanos nodokļu atbalsta pasākumā un tas jāiesniedz VID triju mēnešu laikā.

Nodokļu maksātāju atbalsta pasākumi būs attiecināmi uz iedzīvotāju ienākuma nodokli, uzņēmumu ienākuma nodokli, pievienotās vērtības nodokli, akcīzes nodokli, muitas nodokļiem, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, dabas resursu nodokli un nekustamā īpašuma nodokli.

Lai saglabātu dalību nodokļu atbalsta pasākumā, nodokļu parādniekiem būs jāseko līdzi nodokļu administrācijas noteiktajiem parāda samaksas termiņiem un laikus jāveic maksājumi. Nokavēto nodokļu maksājumu piedziņa tiks atjaunota, ja nodokļu maksātājs neievēros maksājumu grafiku.

Nodokļu atbalsta pasākuma īstenošanu paredz šā gada 26.jūlijā Saeimas pieņemts likums.

Saskaņā ar VID informāciju patlaban uz atbalstu var pretendēt aptuveni 110 tūkstoši nodokļu maksātāju.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!