Foto: DELFI Aculiecinieks
Rīgas apgabaltiesa piektdien noraidīja privātpersonas Alekseja Ponomarjova sūdzību saistībā ar likvidējamās "Latvijas Krājbankas" administratora auditorkompānijas "KPMG Baltics" rīcību, pastāstīja tiesas kancelejas vadītājs Ingars Sprukts.

"KPMG Baltics" sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis aģentūru BNS informēja, ka sūdzība tika iesniegta par administratora rīcību, 21.augustā rīkojot divas nekustamā īpašuma izsoles par "Latvijas Krājbankai" piederošām ēkām Jūrmalā.

"Sūdzības iesniedzējs iepriekš pats vēlējās iegādāties konkrētos īpašumus un pagājušā gada vidū bankai iemaksāja 20 tūkstošus latu par to iegādi. Taču, tā kā viņš neizpildīja bankas noteiktās saistības, "Latvijas Krājbanka" vienpusēji atkāpās no līguma. Iesniedzējs uzskata, ka tas bija pretlikumīgi. Tā kā nekāds tiesas nodrošinājums uz izsoles brīdi nebija, administrators uzskatīja, ka izsoļu notikšanai nav šķēršļu un izsolīja abus īpašumus," paskaidroja Fīrmanis.

Rīgas apgabaltiesa "Latvijas Krājbanku" par maksātnespējīgu pasludināja pērn 23.decembrī, bet šogad 8.maijā tiesa nolēma apmierināt "KPMG Baltics" pieteikumu par "Latvijas Krājbankas" bankrota procedūras sākšanu, tādēļ pašlaik norit bankas īpašumu pārdošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!