Foto: DELFI
Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) turpina pastiprināti uzraudzīt AS "Norvik banka", par kuras iespējamām finanšu problēmām bažas izskanēja pērnā gada rudenī, trešdien Latvijas Radio apliecināja FKTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis.

Viņš sacīja, ka "Norvik banka" strādā pie sava kapitāla stiprināšanas plāna ciešā FKTK uzraudzībā. "Mēs uzraugam šo procesu," lakonisks bija Zakulis.

Jau ziņots, ka ziņas par iespējamām bankas problēmām medijos izskanēja pērnā gada oktobrī. FKTK tolaik uzsvēra, ka "Norvik banka" ir maksātspējīga un nodrošina nepārtrauktu darbību, kā arī saistības pret klientiem izpilda pilnā apmērā.

Komisija kopā ar "Norvik banku" jau vairākus mēnešus bija īstenojusi pasākumu kopumu, kas vērsts uz bankas kapitāla stiprināšanu, lai nodrošinātu bankas ilgtspējīga biznesa attīstību. Tika piesaistīts labi pazīstams Ungāru investors Šandors Demjans, kurš pamatkapitālā ieguldījis vairāk nekā piecus miljonus eiro (3,5 miljonus latu) un ieguldīto daļu plāno palielināt atbilstoši apstiprinātajam grafikam.

Demjans ir starptautiski labi pazīstamās un vienas no Eiropas lielākās attīstītājkompānijas "TriGranit Development Cooperation" priekšsēdētājs un "TriGranit Development Limited" akcionārs. Viņš ir arī Ungārijas bankas "Granit Bank" īpašnieks.

Portāls "Pietiek.com" oktobrī vēstīja, ka "Norvik bankai" mēneša laikā jāpalielina pamatkapitāls par aptuveni 50 miljoniem latu, citādi var nākties lemt par tās darbības apturēšanu.

Pēc aktīvu apmēra "Norvik banka" pērn jūnija beigās bija astotā lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!