Foto: Publicitātes attēli
Pirmās Latvijas eiro monētas būs izkaltas jau jūlija beigās, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Latvijas iedzīvotāji pamazām tiks iepazīstināti ar, Latvijas centrālās bankas vadītāja vērtējumā, skaisto Latvijas eiro naudu. Rimšēvičs pauda pārliecību, ka Latvijas sabiedrībai iepatiksies Latvijas eiro monētas.

"Pirms desmit gadiem bija grūti iedomāties, ka Eiropas naudu rotās Latvijai tik tuvie un mīļie simboli un ka Latvijas nauda tiks lietota Francijā, Spānijā, Itālijā. Ne tikai mana, bet arī jaunākā paaudze pirms pieciem gadiem vai gada nevarēja iedomāties, ka tas piepildīsies," teica Latvijas Bankas prezidents.

Latvijas eiro monētas tiks kaltas Vācijā.

Līdz ar Latvijas uzaicināšanu pievienoties eirozonai pavērsies arī jauns darba lauks. Šomēnes notiks pirmā Eiropas Centrālās bankas sēde, kurā arī Latvijas pārstāvji tiks aicināti novērotāja statusā.

Saistībā ar šodien saņemto uzaicinājumu pievienoties eirozonai Rimšēvičs kā svarīgu faktoru uzsvēra to, ka kurss, pēc kāda tiks mainīti lati, ir tas pats, kas Latvijā bijis vairāk nekā astoņus gadus.

Kā ziņots, Eiropas Savienības Ekonomisko un finanšu jautājumu padome (ECOFIN), kurā darbojas Eiropas Savienības valstu finanšu ministri, šodien pieņēma galīgo lēmumu par Latvijas uzņemšanu eirozonā. Līdz eiro ieviešanai Latvijā atlikušas vēl 176 dienas - 2014.gada 1.janvārī Latvija kļūs par 18.eirozonas valsti. Pāreja no latiem uz eiro notiks saskaņā ar līdz šim Latvijas Bankas apstiprināto oficiālo kursu - viens eiro ir 0,702804 lati jeb 70,3 santīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!