Foto: Valsts kanceleja
Saeima ceturtdien, 10. oktobrī piekrita 17 miljonu latu budžeta līdzekļu pārdalei, dažādu vajadzību segšanai, atvēlot naudu no finansējuma, kas sākotnēji bija paredzēts valsts parāda apkalpošanai.

Teju 4,19 miljoni latu no pārdalītās summas piešķirti Ārlietu ministrijai, kas vairāk nekā pusi no atvēlētās naudas - 2,489 miljonus latu - izlietos, lai segtu sarunu procesa izmaksas saistībā ar Latvijas pievienošanos OECD.

2,294 miljoni latu atvēlēti Iekšlietu ministrijai, kurai nauda nepieciešama Drošības policijas un Valsts policijas operatīvās darbības nodrošināšanai, kurināmā iegādei Valsts robežsardzes vajadzībām un nekustamo īpašumu apsaimniekošanai.

Savukārt Satiksmes ministrijai piešķirts papildu finansējums 3,611 miljonu latu apmērā. Lielākā daļa no šīs summas – vairāk nekā 2 miljoni latu – paredzēti kompensācijām "Latvijas Pastam" par zaudējumiem, kas radušies, piegādājot abonēto presi. Vēl teju 1,6 miljoni latu paredzēti valsts autoceļu uzturēšanai rudenī un ziemā.

5,191 miljons latu paredzēts Veselības ministrijai, kas lielāko daļu no šīs naudas, proti, 4,633 miljonus latu, izmantos ārstniecības pakalpojumu apmaksai, piemēram, izmeklējumu nodrošināšanai slimnīcu uzņemšanas nodaļās, onkoloģijas pakalpojumu nodrošināšanai, dienas stacionāru pakalpojumu pieejamības uzlabošanai un rehabilitācijas pakalpojumu apmaksai.

Salīdzinoši neliels papildu finansējums piešķirts arī Labklājības un Zemkopības ministrijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!