Foto: DELFI
Jaunās naudas sākumkomplektus Daugavpilī iedzīvotāji šodien iegādājušies bez īpašas ažiotāžas, tomēr visai aktīvi, "PrivatBank" Daugavpils filiālē aptrūcies eiro sākumkomplektu, aģentūru LETA informēja aptaujātajās finanšu iestādēs.

Bankas "Citadele" Daugavpils filiālē aģentūra LETA noskaidroja, ka eiro komplektus iedzīvotāji iegādājušies visai aktīvi, brīžam veidojoties pat nelielām rindām. Jaunās naudas sākumkomplektu pircēji, izmantojot iespēju, bieži vien pirkuši to maksimālo daudzumu. Starp pircējiem visai liels bijis vecāka gadu gājuma cilvēku īpatsvars.

Bankas filiālē pieļāva, ka daļa pensionāru eiro sākumkomplektus vairumā iegādājusies, bažījoties par gaidāmo naudas maiņu. Savukārt gados jauni cilvēki, kas eiro sākumkomplektus pirkuši vairumā un bieži vien nav varējuši vai vēlējušies sniegt skaidrojumus savai rīcībai, varētu būt arī individuālie komersanti, kuri sevi tādējādi nodrošinot ar maiņas naudu 1.janvārim.

To, ka iedzīvotāju interese par eiro sākumkomplektiem Daugavpilī bijusi liela un to iegādē veidojušās nelielas rindas, aģentūrai LETA apstiprināja arī "DNB bankas" un "Norvik bankas" Daugavpils filiālēs.

Patlaban nevienā no aptaujātajām finanšu iestādēm rindu gan neesot un eiro sākumkomplekti esot pieejami.

To, cik eiro sākumkomplekti iedzīvotājiem šodien dienas laikā pārdoti, bankās gan neatklāja.

Pēc ziņu aģentūras LETA rīcībā nonākušās neoficiālās informācijas, iedzīvotāju lielā pieplūduma dēļ eiro sākumkomplektu esot aptrūcies "PrivatBank" Daugavpils filiālei.

Sazinoties ar minētās bankas pārstāvjiem, šī informācija aģentūrai LETA tika apstiprināta. Iegūt plašākus komentārus par situāciju bankas filiālē pagaidām gan nav izdevies.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!