Foto: Kadrs no video
Internetā populārs kļuvis kāds video, kurā veikala kasiere TV tiešraides laikā kļūdās eiro aprēķinos, un no lata izdod krietni mazāku atlikumu eiro monētās.

1.janvāra rītā žurnālists tiešraides laikā dodas pie kasieres un iegādājas baltmaizes kukulīti, tomēr tā arī nepamana, ka par pirkumu viņam tiek izdots kļūdains atlikums.

Kā "Delfi" informēja kāda vērīga TV skatītāja, maize sižetā maksā 33 santīmus jeb 47 eiro centus, bet žurnālistam no samaksātā 1 lata izdod tikai 53 eiro centus, kaut gan bija jāizdod 95 eiro centi.



Saistībā ar eiro ieviešanu un paralēlo eiro un latu apgrozību Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) jau aicinājusi pircējus būt saprotošiem un neradīt nevajadzīgas konfliktsituācijas, cenšoties veikalam uzspiest banku funkcijas. LTA prezidents Henriks Danusēvičs norāda, ka veikals nav naudas maiņas punkts, un tirgotājs ir tiesīgs, ja viņam nav pietiekami daudz eiro atlikuma izdošanai no lielākām latu banknotēm, vispirms naudu samainīt, tad izdot atlikumu no mazākās banknotes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!