Foto: LETA

Ukrainas parlamenta deputāts Ivans Fursins, kurš ir arī viens no Latvijā reģistrētās "Trasta komercbankas" akcionāriem, pretēji iepriekš izskanējušai informācijai atrodas Ukrainā un piedalās parlamenta darbā.

Ukrainas Augstākās radas oficiālā informācija liecina, ka Fursins piedalījies parlamenta balsojumos gan piektdien, gan nedēļas nogalē, gan arī pirmdien.

Iepriekš Ukrainas mediji ziņoja, ka ceturtdien valsti pametuši vairāki parlamenta deputāti, ņemot līdzi arī savas ģimenes. No Ukrainas izlidojošo personu sarakstā figurēja arī Fursina vārds. Saskaņā ar Ukrainas mediju publiskoto informāciju Fursins bija devies uz Šveici.

Pagaidām nav zināms, vai Fursins Ukrainu nemaz nebija atstājis, vai arī ceturtdien no valsts izlidojis, bet piektdien jau atgriezies. Savukārt "Trasta komercbankas" Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA norādīja, ka tā nevar komentēt bankas akcionāru personīgos plānus.

Finanšu un kapitāla tirgus publicētā informācija rāda, ka Fursinam ir būtiska netiešā ceļā iegūta līdzdalība ''Trasta komercbankā" - no 20% līdz 33%.

"Trasta komercbanka" Latvijas finanšu tirgū darbojas kopš 1989.gada. Līdztekus Latvijas filiālēm darbojas "Trasta komercbankas" filiāle Kiprā. Bankas grupas pārstāvniecības atvērtas Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Kazahstānā, Tadžikistānā, Azerbaidžānā un Honkongā.

"Trasta komercbanka" pagājušā gada deviņus mēnešus noslēgusi ar 2,48 miljonu latu jeb 3,53 miljonu eiro peļņu. "Trasta komercbankas" kapitāla un rezervju apjoms pērn septembra beigās bija 39,54 miljoni latu jeb 56,26 miljoni eiro. "Trasta komercbankas" aktīvu apjoms pērn septembra beigās sasniedza 320,53 miljonus latu jeb 456,08 miljonus eiro. Bankas piesaistīto noguldījumu apjoms pērn trešā ceturkšņa beigās sasniedza 258,41 miljonu latu jeb 367,69 miljonus eiro, bet bankas kredītportfelis bija 79,24 miljoni latu jeb 112,75 miljoni eiro.

2012.gadu "Trasta komercbanka" noslēgusi ar peļņu 2,3 miljonu latu jeb 3,27 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!