Foto: Publicitātes foto

Šā gada 31. martā notikušajā "ABLV Bank" kārtējā akcionāru sapulcē nolemts, emitējot vārda akcijas ar balsstiesībām, par 27 miljoniem eiro palielināt bankas pašu kapitālu.

Kopumā plānots emitēt 2 243 062 akcijas, kuru pārdošanas cena būs 12,05 eiro par vienu akciju. Parakstīšanās uz jaunajām "ABLV Bank" akcijām tiks sākta šā gada 7. aprīlī un ilgs līdz 21. maijam.

Pēc jauno akciju emisijas pabeigšanas "ABLV Bank"  pamatkapitālu veidos 29 385 000 vārda akcijas ar balsstiesībām akcionāru sapulcēs un tiesībām uz dividenžu saņemšanu un  3 015 770 personāla akcijas, kas dod tiesības saņemt dividendes, bet nedod tiesības balsot akcionāru sapulcēs. Personāla akcijas ir bankas vadošo darbinieku īpašums.

Atbilstoši akcionāru sapulcē bankas konsolidētajam pārskatam par 2013.gadu, "ABLV Bank" pērn guvusi peļņu 43,7 miljonus eiro lielu peļņu.

Noguldījumu apjoms bankā sasniedzis 2,78 miljardus eiro, bet aktīvu apjoms 2013.gada 31.decembrī bija 3,32 miljardi eiro. Tādējādi pēc aktīvu apjoma "ABLV Bank" ir trešajā vietā starp Latvijā strādājošajām komercbankām.

Akcionāru sapulcē apstiprināts valdes priekšlikums par dividenžu izmaksu 43,4 miljonu eiro apmērā no 2013.gada peļņas. Par vienu akciju dividendēs tiks izmaksāti 1,44 eiro. Dividenžu izmaksa dos iespēju bankas akcionāriem reinvestēt no dividendēm gūto peļņu, piedaloties jaunajā akciju emisijā.

"ABLV Bank" lielākajiem akcionāriem - Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!