Foto: F64

Līdz ar makroekonomiskajām un ģeopolitiskajām pārmaiņām aug Latvijas uzņēmumu interese par jaunu un perspektīvu tirgu apgūšanu, tāpēc "DNB banka" izstrādājusi klientiem jaunu piedāvājumu, kas ļauj atvērt kontus, veikt maksājumus un konvertācijas divās jaunās valūtās - Ķīnas juaņās (CNY) un Izraēlas šekeļos (ILS).

"Koncentrēšanās uz jaunu tirgu apgūšanu un īpaši Āzijas iespēju izpēte ir viena no pēdējā laika Latvijas uzņēmumu prioritātēm, ko ietekmējuši arī vispārējie ģeopolitiskie notikumi. Tāpēc, ņemot vērā Latvijas uzņēmumu vajadzības, esam devuši iespēju un radījuši labvēlīgākus nosacījumus sadarbības attīstībai ar perspektīviem pasaules reģioniem, kuros ir pozitīva interese par Latvijas uzņēmumu piedāvājumu," paziņojumā medijiem informē "DNB bankas" Valūtas un procentu likmju daļas vadītājs Andris Savickis.

Viņš vērš uzmanību, ka banka arī turpmāk analizēs Latvijas ārējās tirdzniecības plūsmas un klientu vajadzības, izvērtējot iespējas piedāvāt šiem klientiem maksājumu un konvertācijas iespējas vēl citās valūtās.

"DNB banka" informē, ka līdz šim Latvijā iespēja veikt norēķinus kā Ķīnas, tā arī Izraēlas valūtā bija stipri ierobežota, jo visbiežāk tika piedāvāta iespēja veikt tikai pārskaitījumus ar konvertāciju. Taču tagad iespēja atvērt kontus, veikt maksājumus un konvertācijas padarīs ērtākus savstarpējos norēķinus ar Ķīnas un Izraēlas partneriem, jo tā samazina papildu konvertācijas izmaksas, kas savukārt paver iespējas labvēlīgākiem darījumu nosacījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!