Foto: LETA

AS IBS "Prudentia" lūgusi Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK) anulēt uzņēmuma licenci ieguldījumu pakalpojumu sniegšanai. Šis lēmums neietekmēs uzņēmuma darbu, un "Prudentia" turpinās sniegt esošos pakalpojumus.

Lūgums anulēt licenci ieguldījumu pakalpojumu sniegšanai pausts, atsaucoties uz Finanšu instrumentu tirgus likumu un pēdējiem grozījumiem tajos, informē "Prudentia".

Atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likumam IBS "Prudentia" sniedz tā sauktos blakuspakalpojumus, kuru veikšanai nav nepieciešama FKTK licence. Līdz ar to, tāpat kā citi ieguldījumu pakalpojumu sniedzēji, kas sniedz vienīgi blakuspakalpojumus, tā ir nolēmusi lūgt anulēt tai izsniegto FKTK licenci ieguldījumu pakalpojumu sniegšanai.

"Šis lēmums nekādā mērā neietekmēs uzņēmuma turpmāko darbību. IBS "Prudentia" turpina sniegt visus esošos pakalpojumus un sekot uzņēmuma mērķim kļūt par vadošo investīciju banku Baltijas jūras reģionā," lēmumu skaidro "Prudentia" valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš.

"Prudentia" norāda, ka uzņēmums turpinās uzturēt augstus, starptautiskajai praksei atbilstošos pakalpojumu sniegšanas kvalitātes standartus.

"Prudentia" ir investīciju bankas pakalpojumu un finanšu konsultāciju sniedzēja. "Prudentia" specializācija ir konsultācijas korporatīvo finanšu jomā Latvijas un Baltijas reģiona vidējā lieluma darījumiem, kas parasti ir no 10 miljoniem eiro līdz 250 miljoniem eiro. Kopš 2007. gada "Prudentia" ir starptautiskas neatkarīgu investīciju banku apvienības "Global M&A" dalībniece, kas apvieno vairāk nekā 40 birojus visā pasaulē.

IBS "Prudentia" pagājušā gadā strādāja ar 15 292 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" datubāzē pieejamā informācija. IBS "Prudentia" pieder 8% uzņēmumā SIA "Prudentia Advisers" un 37,08% SIA "Prudentia Energy Markets".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!