Foto: AFP/Scanpix
Zviedrijas banku grupas "SEB Group" prezidente un valdes priekšsēdētāja Annika Falkengrēna informējusi uzņēmuma padomi, ka vēlas atstāt darbu SEB pēc gandrīz 30 bankā nostrādātiem gadiem, no kuriem 11 viņa bijusi grupas vadītāja.

Bankas paziņojumā teikts, ka tagad padome sāks jauna prezidenta un valdes priekšsēdētāja meklējumus.

SEB padomes priekšsēdētājs Markuss Vallenbergs norādīja, ka Falkengrēna ir spēcīga līdere, ar dziļām zināšanām par banku sektoru, kas ļāva viņai veiksmīgi vadīt banku caur finanšu krīzes laiku, ļaujot tai kļūt spēcīgākai un stabilākai.

Falkengrēna atzina, ka pēc tik ilgiem gadiem SEB lēmums par karjeras maiņu bijis grūts, tomēr viņa izvēlējusies šogad kā pārvaldošā partnere pievienoties Šveices labklājības un aktīvu pārvaldības kompānijai "Lombard Odier Group", kas darbojas galvenokārt tirgos, kuros SEB nav aktīva. Darbu SEB Falkengrēna atstās ne vēlāk kā šā gada jūlijā.

SEB grupa sniedz universālus bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs - Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB grupa ir pārstāvēta arī citās Ziemeļvalstīs, Polijā, Ukrainā un Krievijā, kā arī lielākajos finanšu centros visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!