Foto: Pixabay

2018. gadā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrētajos nodokļos uzņēmumi samaksājuši 7,17 miljardus eiro, informē "Lursoft", no tiem 2,33 miljardus eiro veido valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, bet 1,24 miljardu eiro – iedzīvotāju ienākuma nodoklis, liecina VID sniegtā informācija.

Starp lielākajiem nodokļu maksātājiem arī pagājušajā gadā saglabājušies degvielas tirgotāji. No tiem līderis ar VID administrētajos nodokļos samaksātiem 188,82 miljoniem eiro ir SIA "Circle K Latvia", informē "Lursoft".

Jānorāda, ka pērn kopumā bijuši četri uzņēmumi, kuru valsts kopbudžetā samaksāto nodokļu summa gada laikā pārsniegusi 100 miljonus eiro. Bez SIA "Circle K Latvia" to vidū ir arī SIA "Orlen Latvija"(160,58 miljoni eiro), SIA "Neste Latvija" (151,39 miljoni eiro) un SIA "Philip Morris Latvia" (115,16 miljoni eiro).

Jāatgādina, ka šā gada 18. aprīlī VID apbalvos Latvijas lielākos nodokļu maksātājus 2018. gadā. Lai veicinātu sadarbību un pateiktos 2018. gada lielākajiem nodokļu maksātājiem, finanšu ministrs Jānis Reirs un VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme pasniegs balvas un atzinības rakstus 2018. gada lielākajiem nodokļu maksātājiem divdesmit divās dažādās nominācijās. Šogad balvas tiks pasniegtas katra Latvijas reģiona lielākajam nodokļu maksātājam mazo, vidējo un lielo nodokļu maksātāju grupā, lielākajam katra reģiona darbaspēka nodokļu maksātājam, lielākajam savas produkcijas eksportētājam, kā arī darba devējam ar straujāko vidējo darba ņēmēju pieaugumu 2018. gadā, salīdzinot ar 2017. gadu.

Jaunzeme norāda, ka lielo nodokļu maksātāju apbalvošanas pasākums ir reize, kad pateikt paldies uzņēmējiem, kuri ar savu darbu ir gādājuši, lai valsts budžetā būtu līdzekļi daudz dažādu vajadzību apmierināšanai. "Tieši pateicoties godprātīgiem nodokļu maksātājiem, mēs varam atļauties palielināt dažādiem mērķiem atvēlētos līdzekļus, tiecoties uz to, lai Latvija būtu turīga valsts," tā Jaunzeme.

Apbalvošanas pasākumā tradicionāli ir aicināti būt klāt arī VID sadarbības partneru – Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Nodokļu konsultantu asociācijas, Ekonomikas ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Ārvalstu investoru padomes Latvijā un Latvijas Zinātņu akadēmijas pārstāvji.

2018. gada lielāko nodokļu maksātāju apbalvošanas nominācijas un izvērtēšanas kritēriji ir noteikti speciāli tam izstrādātajā nolikumā, kas pieejams VID tīmekļa vietnē sadaļā "Uzņēmumiem/Labā prakse uzņēmējiem/Lielāko nodokļu maksātāju apbalvošana". Lielākie nodokļu maksātāji tiks godināti jau divdesmit otro gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!