Foto: LETA

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) aicinājis pārskatīt VAS "Latvijas dzelzceļa" (LDz) vadītāju atlaišanas kompensācijas un paudis bažas par to izmaksu likumību, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Pagājušajā nedēļā LDz padome ar diviem valdes locekļiem – uzņēmuma prezidentu Edvīnu Bērziņu un viceprezidentu Aivaru Strakšu – vienojās par darba attiecību izbeigšanu un kompensāciju izmaksu. To apmērs publiski netika atklāts.

"TV3 Ziņu" rīcībā esošā neoficiālās informācija liecina, ka abiem paredzēts izmaksāt atlaišanas pabalstu gada algas apmērā. Bērziņa amatpersonas deklarācija par pagājušo gadu liecina, ka viņš pērn nopelnīja 147 000, bet Strakšas – 128 000 eiro. Lai arī Linkaits informāciju neapstiprina, viņš vērsies pie uzņēmuma kapitāldaļu turētājas Džinetas Innusas ar lūgumu izvērtēt vienošanas likumību.

"Es lūgšu valsts kapitāldaļu turētāja pārstāvim izvērtēt padomes pieņemto lēmumu atbilstību likumam par valsts un pašvaldību mantas izšķērdēšanas novēršanu. Kā mani informēja, vienošanās ir konfidenciāla, attiecīgi iesaistītajam pusēm arī jājautā par konkrētajiem nosacījumiem un apmēriem. Esmu informēts par vispārējiem nosacījumiem, bet ne par vienošanās detaļām," norāda Linkaits.

LDz padomes priekšsēdētājs Jānis Lange TV3 Ziņām norādīja, ka kompensācijas apmēru varēs redzēt abu amatpersonu deklarācijās pēc darba attiecību izbeigšanas.

Lange vienošanos uzskata par atbilstošu Latvijas likumiem, un to mainīt neesot iespējams, jo vienošanās jau noslēgta. Tikmēr Linkaits aicinājis nākamo LDz vadību meklēt starptautiskā konkursā, kurā piedalītos arī ārvalstu speciālisti, kuri nav saistīti ar pašmāju tranzīta grupējumu interesēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!