Foto: LETA

Valsts ieņēmuma dienesta (VID) īstenotajā čeku loterijā balvu ieguvušie nav pieteikušies uz četriem laimestiem, katru 100 eiro vērtībā, tādējādi summa paliks valsts budžetā, vēsta "LNT ziņas".

Čeku loterijas, kas tiek īstenota kopš jūlija, pirmajā izlozē piedalījās vairāk nekā 100 tūkstoši iedzīvotāju, bet ar katru nākamo loteriju dalībnieku skaits mazinājies, un tagad to ir par 23% mazāk nekā pirmajā izlozē.

Iesniegto čeku skaits gan joprojām pārsniedz miljonu, tādējādi katrs dalībnieks ik mēnesi reģistrē vidēji 18 čekus, raidījumam "LNT ziņas" atklāja VID. Dienests arī norāda, ka lielākas izredzes laimēt loterijā ir čekiem par pakalpojumiem.

VID dati liecina, ka jūlijā un augustā no laimīgajiem čekiem visvairāk bijuši "Maxima", "Rimi", "Lido", "Latvijas pastā" un "McDonald's" izdotie čeki. Pārējie nākuši no pašvaldībām, dažādām ēstuvēm, bāriem, aptiekām, skaistumkopšanas saloniem, veselības aprūpes iestādēm.

Neskaitot četrus laimētājus, kuri noteiktajās 30 dienās nav pieteikušies saņemt 100 eiro, viens cilvēks nokavējis 14 dienu termiņu, lai apstiprinātu dalību gada izlozē. Bet divos citos gadījumos laimestus neizmaksās, jo čeku vietā reģistrēts tā dēvētais pirmčeks. Ja vinnētāji laimestam nepiesakās termiņā, nauda paliek valsts budžetā.

Analizējot čekus, VID secinājis, ka daļā gadījumu ir aparāti, kas neatbilst tehniskajām prasībām. Atsevišķos gadījumos deklarācijās norādītais neatbilst reālajai situācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!