Foto: Publicitātes attēli
Par pensiju pārvaldītāja INDEXO izpilddirektoru un valdes locekli iecelts Iļja Arefjevs, kuram ir 15 gadu pieredze pensiju kapitāla pārvaldīšanas nozarē, portālu "Delfi" informēja ieguldījumu pārvaldītājā.

Arefjeva galvenās prioritātes amatā būs INDEXO operacionālā vadība un produktu klāsta paplašināšana. Paredzēts, ka līdzšinējais izpilddirektors Toms Kreicbergs kandidēs uz INDEXO padomes locekļa amatu un pievērsīsies INDEXO ilgtermiņa stratēģiskajai attīstībai.

"INDEXO atrodas nākamā attīstības posma priekšvakarā - pēc veiksmīgas nostiprināšanās 2. pensiju līmeņa tirgū gatavojamies jaunu produktu ieviešanai, tostarp 3. pensiju līmenī. Strādājam pie virknes iniciatīvu, lai vēl vairāk uzlabotu ieguldījumu iespējas un atdevi Latvijas iedzīvotājiem. Plašākam darbības tvērienam INDEXO ir nepieciešama plašāka vadības komanda, kurā iesaistīsim arvien jaunus profesionāļus," saka INDEXO valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis.

Arefjevs ir vadītājs ar ilggadēju darba pieredzi finanšu sektorā, ko viņš guva, strādājot "Luminor", "Nordea", kā arī "Swedbank" pensiju struktūrvienībās. Pirms tam viņš bija finanšu vadītājs inovatīvajā telekomunikāciju start-up uzņēmuma ZetCOM.

Arefjevam ir doktora diploms vadībzinātnēs un viņš ir aktīvs finanšu tehnoloģiju pētnieks.

"Visā pasaulē tehnoloģiju giganti (BigTech) un specializētās finanšu tehnoloģiju kompānijas (FinTech) arvien vairāk piedāvā saviem klientiem viegli saprotamus, ērti lietojamus un izdevīgus finanšu pakalpojumus. INDEXO ir spēris lielus soļus, lai FinTech revolūciju ieviestu Baltijas pensiju tirgū, un priekšā vēl ir fantastiskas iespējas uzlabot ieguldītāju pieredzi. Man ir patiess prieks pievienoties šai profesionāļu komandai un sniegt savu artavu INDEXO veiksmes stāsta turpināšanā," sacījis Arefjevs.

Kopš dibināšanas 2017. gadā jau gandrīz 40 tūkstoši klientu uzticot INDEXO vairāk nekā 200 miljonus eiro.

INDEXO ir Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kura piedāvā pirmos modernos, zemu izmaksu 2. pensiju līmeņa plānus Latvijā.

INDEXO projekta aizsācēju vidū ir vairāk nekā 30 Latvijas uzņēmēji, tostarp kādreizējais bankas "Nordea" Latvijas filiāles vadītājs Siksnis, Normunds Bergs, Svens Dinsdorfs, Juris Grišins, Valdis Vancovičs, ķirurgs Kaspars Feldmanis, zvērināti advokāti Filips Kļaviņš un Raimonds Slaidiņš, un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!