Foto: Publicitātes attēli
Nekustamā īpašuma pūļa finansēšanas platformas “EstateGuru” līdzšinējais vadītājs Latvijā Dainis Rupainis ir pieņēmis jaunus izaicinājumus, uzsākot darbu starptautiskā biznesa attīstības vadītāja amatā, tāpēc viņa vietā “EstateGuru” Latvijā vadību turpinās Aleksandrs Mežapuķe (foto), portālu “Delfi” informēja uzņēmumā.

"Mēs redzam nepieciešamību kā arī pieprasījuma pēc alternatīva finansējuma pieaugumu visā pasaulē, un "EstateGuru" mērķis ir kļūt par lielāko nekustamo īpašumu finansējošu platformu Eiropā līdz 2025. gadam," citēts "EstateGuru" vadītājs Mihkels Stamms. Viņš arī uzsvēris, ka "EstateGuru" šobrīd ir ceļā uz nozīmīgu attīstību darbības ģeogrāfiskā paplašināšanā un kapitāla tirgos.

Mežapuķe ir nekustamo īpašumu un banku nozares profesionālis, ar vairāk kā septiņu gadu darbības pieredzi "Rietumu bankas" korporatīvo klientu un nekustamo īpašumu departamentos. Pēdējos gados strādājot par izpilddirektoru vienā no lielākajiem luksusa klases dzīvojamo projektu attīstības uzņēmumiem Latvijā "R.Evolution City".

"Par savu misiju es uzskatu izglītot tirgus dalībniekus par iespējām, ko sniedz uzticams alternatīvs finansējums. Mūsu uzņēmējdarbības, nekustamo īpašumu attīstības un īstermiņa aizdevumi daudziem MVU un jaunajiem uzņēmējiem palīdzēs veidot savu biznesu, vienlaikus investoriem nodrošinot iespēju ieguldīt aizdevumos, kas nodrošināti ar nekustamo īpašumu hipotēku," citēts Mežapuķe.

Latvijā ar "EstateGuru" platformas starpniecību finansēti aizdevumi 37 miljonu eiro apmērā un reģistrēto investoru skaits ir ceturtais lielākais pēc Vācijas, Igaunijas un Lietuvas.

Kopš darbības sākuma 2014. gadā "EstateGuru" finansē projektus jau septiņās valstīs.

Līdz šim platformā piesaistīts finansējums vairāk kā 235 miljonu eiro apmērā un reģistrētie 57 000 investori procentu maksājumos nopelnījuši 17 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!